УЕФА обмисля нов вариант за провеждане на Евро 2020 през

...
УЕФА обмисля нов вариант за провеждане на Евро 2020 през
Коментари Харесай

Евро 2020 може да се проведе през декември

УЕФА обмисля нов вид за осъществяване на Евро 2020 през месец декември, като по този начин ще разреши на европейските шампионати да наваксат с отсрочените мачове поради хаоса, провокиран от пандемията с ковид. Това предложение ще бъде разисквано във вторник. Тогава ще има виртуална среща на представители 55-те стани членки на УЕФА, бордовете на Европейската клубна асоциация и Европейските лиги, както и представител на FIFPro посредством видео конферентна връзка. Дискусиите ще обзет всички вътрешни и европейски шампионати, в това число и Евро 2020.
 Клубовете в Премиър лийг на незабавна среща в четвъртък, ще вземат решение дали сезонът ще приключи
След тоталната парализа на футбола в Европа, на този стадий наподобява съвсем невероятно да се откри метод за осъществяване на Евро 2020 по график и сигурно търнирът ще бъде преместен във времето. По принцип шампионата бе планувано сред 12 юни и 12 юли.

Изглежда на идната среща ще се избира сред два разновидността за осъществяване на Европейското по футбол. Първият вид е шампионатът да бъде изместен чак за следващата година, когато лятото е свободно и няма да има спънка за неговото осъществяване. Вторият вид е Евро 2020 въпреки всичко да остане през актуалната година, само че чак през декември. Това обаче ще значи тотално пренареждане на футболния календар в огромните шампионати на континента.  Отлагат Серия " А " с още един месец?

Интересното е, че Световното състезание по футбол през 2022 година в Катар също ще се организира през зимата.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР