УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени

...
УЕФА ни наказа с 85 000 евро глоба и затворени
Коментари Харесай

Заради расизма: Отнесохме солена глоба от УЕФА

УЕФА ни наказа с 85 000 евро санкция и затворени напълно трибуни за европейската подготовка против Чехия. Мачът е на паметната за родния футбол дата 17-ти ноември, само че за жалост ще мине в извънредно тъжната атмосфера, без да има аудитория. Следващият мач за родните национали също ще се играе пред празни трибуни.

Това решение взе Дисциплинарната комисия на централата на днешното си съвещание, заяви уеб сайтът Gong.bg. 75 000 евро е глобата за деянията на расова и друга дискриминация по време на мача с Англия (0:6) на 14 октомври, а 10 000 евро са поради освиркване на химна на гостите. Същата глоба от 10 000 евро има и за Английската асоциация, защото гостуващите почитатели също не почетоха " Мила родино " преди началото на дуела. БФС получи и предизвестие за втори мач без аудитория, което влиза в действие автоматизирано при допускането на какъвто и да е случай при организацията на мача с Чехия.

Очаква се родната централа да предприеме акция за допускането на стадиона на деца до 14 година, което е разрешено от УЕФА при такава глоба. За това ще помогне и относително комфортният час на дуела - 19 часа на 17 ноември. Глобата не е рекордна, само че за това какъв брой е сурова приказва даже единствено фактът, че за свастиката, изорана в терена преди квалификацията Хърватия - Италия в Сплит преди 4 години, федерацията в Загреб беше санкционирана със 70 000 евро. Провинение, което никога не е сравнимо с 20-ината почитатели, които подвигаха ръце и викаха обиди на " Васил Левски " против англичаните.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР