УЕФА наложи поредната си санкция, касаеща гостуващи фенове в евротурнирите

...
УЕФА наложи поредната си санкция, касаеща гостуващи фенове в евротурнирите
Коментари Харесай

УЕФА реши: Айнтрахт без фенове срещу Арсенал

УЕФА наложи следващата си глоба, касаеща гостуващи почитатели в евротурнирите този сезон. Айнтрахт (Франкфурт) няма да може да разчита на поддръжката на последователите си за срещата с Арсенал на “Емиратс” на 28 ноември, а като причина за това свое решение от европейската централа показаха голям брой прегрешения на ултрасите на “орлите” при друга среща надалеч от вкъщи в Лига Европа - успеха с 1:0 над Витория (Гимараеш) при започване на октомври.

Става дума за мятане на предмети, основаване на ужас по трибуните, нанесени вреди и закъснение на началния съдийски сигнал в Португалия, оповестяват от УЕФА, наблягайки, че всичко това е дело на агитката на Франкфурт. Ръководството на немския клуб е обжалвало наложеното наказване, само че до анулация не се е стигнало.

Очакваше се повече от 10 000 почитатели на Айнтрахт да пътуват за Лондон за въпросната среща.

Това надалеч не е първи проблем с поддръжниците на Франкфурт, които към този момент изтърпяха едно такова наказване и бяха без почитатели за гостуването на Стандард (Лиеж), приключило със загуба с 1:2. УЕФА не разрешава на Айнтрахт да продава билети на своите почитатели, само че не е изключено те да се снабдят с пропуски по различен метод, откакто се чака срещата с Арсенал по този начин или другояче да не е с изключително висока посещаемост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР