УЕФА наказа България с един мач без публика и глоба

...
УЕФА наказа България с един мач без публика и глоба
Коментари Харесай

Расисткият скандал струва един мач без публика и 85 000 евро

УЕФА наказа България с един мач без аудитория и санкция от 85 000 евро поради расистките викания по време на мача с Англия в София. Това значи, че идващият мач от квалификациите против Чехия ще се играе при закрити врата на 17 ноември.

Европейската футболна централа постанова и в допълнение условно наказване от още един домашен дуел без аудитория, което ще се трансформира в дейно при наново сходно нарушение в границите на идващите 2 години.

БФС разяснява, че расистките викания са провокирали голям интернационален отзив и основали огромно публично напрежение, само че " не са съумели да попречат на професионалната и ефикасна реакция на всички отдели и звена на футболната ни централата ".

" Благодарение на усърдната и способена работа на администрацията на БФС и правните сътрудници на Съюза, както и на перманетните старания в битката с расизма, ксенофобията и нетолерантността по трибуните, българският народен тим избегна по-тежки наказания ", се споделя в известието на БФС.

Футболният съюз показва " откровената си религия ", че в бъдеще българските футболни почитатели ще потвърдят с държанието си, че безпричинно са станали обект на обвинявания в липса на приемливост и почитание към противниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР