УЕФА може да покани два клуба от Саудитска Арабия в

...
УЕФА може да покани два клуба от Саудитска Арабия в
Коментари Харесай

УЕФА вкарва отбори от Саудитска Арабия в Шампионска лига?

УЕФА може да предложения два клуба от Саудитска Арабия в Шампионската лига, оповестява calciomercato.it. Това е допустимо да се случи от сезон 2024/25, когато в най-силния клубен шампионат в Европа ще настъпят съществени промени. Саудитските тимове може да бъдат позволени с уайлд кард, като в тази ситуация ще бъде последван образеца от шампионатите по тенис.

Причината за това е фактът, че през последните месеци в Саудитска Арабия бяха привлечени сериозна част от звездите на европейския футбол, а общата сума на отделените пари за тези прехвърляния надвиши към този момент един милиард евро. Най-гръмките измежду тях са на носителите на „ Златната топка “ Кристиано Роналдо и Карим Бензема. Заради това евентуално точно техните клубове – Ал Насър и Ал Итихад, ще получат специфичните предложения от УЕФА. Така европейските почитатели още веднъж ще могат да гледат звездите.

От 2024 година форматът на Шампионската лига се трансформира и тимовете ще се състезават в общо група от 36 тима. Всеки тим ще организира в първия стадий мачове против осем противника (четири домашен срещи и четири гостувания). Класирането ще е общо и съгласно постигнатите резултати първите осем тима ще продължат непосредствено за елиминационната фаза. Отборите, заели местата от 9-о до 24-то, ще преминат през плейофи, с цел да излъчат останалите участници в елиминациите.

Заради включването на два тима от Саудитска Арабия УЕФА може да промени първичните си проекти за Шампионската лига и тимовете в общата група от 36 да бъдат увеличени до 38. Друг вид планува арабските клубове да бъдат включени в броя от 36 отбора, само че това може да породи опозиция от европейските грандове, защото някои от тях ще бъдат лишени да играят в Шампионската лига.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР