УЕФА може да нанасе мощен удар по българския футбол, ако

...
УЕФА може да нанасе мощен удар по българския футбол, ако
Коментари Харесай

РАЗКРИТИЕ: УЕФА изхвърля България!

УЕФА може да нанасе мощен удар по българския футбол, в случай че евроквалификацията България - Унгария не се изиграе на стадион " Христо Ботев " в Пловдив. За това към този момент сигнализираха Христо Запрянов и Георги Иванов. Правилата на УЕФА сочат, че най-тежкото наказване е, когато има държавна или Общинска интервенция, която пречи на безпроблемното образуване на съревнование под неговата закрила и надпреварата към този момент не е обезпечено.

При това състояние българският футбол може да бъде изваден от структурите на УЕФА. Ако това се случи - нашият футбол ще отиде в шеста глуха, написа Gong.

В същото време Община Пловдив продължава да не дава зелена светлина за осъществяване на дуела с Унгария на " Колежа " в четвъртък. Стадионът е лицензиран от УЕФА и към този момент одобри домакинство с Иран, както и редица мачове от родното състезание.

Строителят на " Колежа " - Илиян Филипов, продължава да твърди, че мачът няма да се играе на стадион " Христо Ботев ". Кметът на Пловдив - Костадин Димитров, пък показа, че на следващия ден ще се вземе решение.

Всички забъркани лица би трябвало да бъдат наясно, че европейската футболна централа е лицензирала оборудването и му е дала позволение за приемане на интернационалните мачове. И още нещо - разпоредила е срещата да се играе на този стадион. 

Именно заради тази причина от Футболната ни централа са декларирали стадиона. Ако дуелът не се изиграе на посоченото място, то тогава има действителна заплаха УЕФА да отнеме лиценза на Българския футболен съюз, с което да удар грубо по българския футбол. 

Всички би трябвало да схванат, че на УЕФА няма да им мигне окото и в случай че не спазим разпорежданията, може да ни нанесе подобен удар, че футболът ни няма да може да се съвземе дълги години. 

Затова Общината Пловдив би трябвало да се намеси неотложно и да реши неуместната обстановка. Има нещо доста сбъркано в цялата обстановка. За всеки един български град би трябвало да е наслаждение да одобри националния тим на България. Силен или слаб, това е нашият тим и нашите момчета. А ние се чудим по какъв начин да ги изгоним.

Ето какъв е правилникът на УЕФА:

30.01. Ако асоциация откаже да играе или е виновен за мач (включително дузпи), който не се играе, или не е игран напълно, Контролът на УЕФА, Етичната и Дисциплинарната комисия заявяват, че мачът е преустановен, заради терзания на асоциацията. Още повече, в случай че събитията в съответния случай го постановат, Контролът на УЕФА, Етичната и Дисциплинарната комисия могат да приложат други дисциплинарни ограничения, които се смятат за подобаващи на база терзанията на асоциацията, включващи дисквалификация от надпреварата.

30.02 Контролът на УЕФА, Етичната и Дицсиплинарната комисия могат да одобряват резултат, какъвто е към, когато мачът е бил спрян, в случай че резултатът от мача е бил в ущърб на асоциацията, виновна за прекратяването на мача.

30.03 Ако асоциация бъде дисквалифицирана по време на надпреварата, резултатите от всички нейни мачове се афишират за невалидни и присъдените точки се лишават.

30.04 Ако асоциация, която се е класирала за финалния шампионат, не се състезава, администрацията на УЕФА може да я размени и в случай че е по този начин, да реши коя асоциация да заеме нейното място съгласно резултата, реализиран от асоциациите, отстранени преди този момент.

30.05 Асоциация, която откаже да играе или е виновна за това мачът да не се организира, или да не се играе напълно, губи всички права на заплащания от УЕФА.

30.06 При приемане на стимулирано и добре документирано искане от засегнатата(ите) асоциация(и), администрацията на УЕФА може да дефинира размер на дължимата отплата за финансови загуби.

Наказание

- Ако по мнение на асоциативния комитет, Членска асоциация допусне съществено нарушение на някои от тези правила или решения, направени по тях, асоциативният комитет би трябвало да накаже члена на Членската организация с неотложен резултат.

- Членска асоциация може по-специално да бъде суспендирана, в случай че държавните органи се намесят в нейните каузи по подобен забележителен метод, че:

а) може да не се счита, че е напълно виновен за организацията по отношение на въпроси, свързани с футбол на неговата територия.

б) не е кадърен да извършва наложителните си задания качествено и по приемлив метод.

в) безпроблемното образуване на съревнование под неговата закрила към този момент не е гарантирано;

г) не може да се обезпечи свободен избор на неговите управителни органи или не може да се подсигурява напълно самостоятелен избор, или не могат да се назначат други ръководители.

Всяко премахване би трябвало да бъде импортирано пред Конгреса за решение, с цел да се дефинира дали Член на Асоциацията би трябвало да бъде изключен, или наказването да бъде отстранено. Ако Конгреса не вземе решение по този въпрос, наказването би трябвало да бъде спряно.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР