UEFA EURO 2020 е вече в историята, като Италия си

...
UEFA EURO 2020 е вече в историята, като Италия си
Коментари Харесай

It's coming home, но първо трябва да се научиш да губиш

UEFA EURO 2020 е към този момент в историята, като Италия си заслужи златните медали и купата. Но финалът с Англия ще остави горчив привкус у всеки същински почитател на футбола.

Причината - на моменти несъответстващото държание на губещата страна. Едно на ръка е, че след гола при започване на мача, Англия изобщо не игра на висота и не сподели съвсем нищо от предните мачове, които ги класираха на финала.

Съвсем друго е, че демонстрираха, че не знаят по какъв начин се губи. Да, и футболисти, и почитатели доста желаеха този трофей, тъй като тимът не е печелил нищо значимо от години, но в действителност доста години. Затова и фразата " It`s coming home " стана толкоз известна, че дори и осмивана.
 Снимка 539068

Спортният хъс и завист обаче би трябвало да се управляват, с цел да не загуби най-великата игра своя сексапил. След края на мача в обществените мрежи не един и двама почитатели на Англия, в случай че можем да ги назовем почитатели въобще, започнаха да наскърбяват на расова основа Бакайо Сака, Маркъс Рашфорд и Джейдън Санчо.

Защото видиш ли и тримата изпуснаха дузпите си. Сякаш цвета на кожата на Сака, Рашфорд и Санчо има някакво значение или отношение за това дали дадена дузпа ще бъде вкарана, или не.

Футболът (и не само) обаче ще продължи да търпи негативи, до момента в който има хора, които си мислят, че цвета на кожата има някакво значение. За благополучие Борис Джонсън се закани, че всичко написано в обществените мрежи също ще бъде подсъдно и създателите на расистки постове ще бъдат наказвани.

И като че ли тази тематика поотмина, когато в интернет се появи, подета от британски почитатели, целяща да се съберат задоволително подписи, с цел да може финалът с Италия да бъде преигран. Защото просто не било почтено. И все още над 130 000 души са я подписали.

Доводите на основателите на петицията са, че Джорджо Киелини е трябвало да получи червен картон, а не жълт за нарушаването си против Бакайо Сака в добавеното време на второто полувреме. И освен това - визират се и други положения, в които италианците се държали с англичаните като с плебеи.
 Снимка 539070

И човек се чуди да се смее ли, да плаче ли, да не гледа футбол повече ли. Хора, които хвърлят расистки обиди в обществените мрежи към сънародниците си, приказват за иго и така нататък Да не приказваме за погрома, който същите тези британски почитатели реализираха по улиците на Лондон след мача...

И тук идва може би ролята на известните персони, които имат някакви въздействие върху хората. Том Холанд отбрани тримата " грешници " в Instagram, като написа, че хората, които са ги обиждали, са тези, които са подвели Англия.

Актьорът, станал прочут с ролята си на Спайдърмен, подлага на критика и държанието на почитателите, които са пребили италиански почитател. Стигайки до много крайното умозаключение, че те не са негови сънародници.

" Тези играчи заслужават нищо друго, с изключение на почит ", написа от Холанд. И няма по какъв начин да не се съгласим с него. Но пък в това време уважението е нещо взаимно.

Играчите на Англия обаче също демонстрираха, че не знаят по какъв начин се губи. Голяма част от тях не демонстрираха нужното почитание и съвсем незабавно след награждаването смъкнаха сребърните си медали.

Няма по какъв начин да печелиш, в случай че първо не се научиш по какъв начин да губиш, бихме споделили ние. В последна сметка и футболисти и почитатели има какво научат от този край. И освен британски, а всички по света. Защото както Джейдън Санчо написа в профила си в Instgram: " Омразата в никакъв случай няма да победи ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР