УЕФА е позволила на Сърбия да отвори един сектор за

...
УЕФА е позволила на Сърбия да отвори един сектор за
Коментари Харесай

УЕФА отвори един сектор за зрители за Сърбия – България

УЕФА е разрешила на Сърбия да отвори един бранш за фенове за мача с България на 19 ноември. Двубоят от квалификациите за Евро 2024 ще се играе в Лесковац. Решението е на Апелативната комисия на Европейската футболна централа.

Преди две седмици Сърбия беше глобена да играе идващия си домашен мач при закрити врата от Дисциплинарната комисия. Причината – случаите с публиката на мача с Черна гора от 17 октомври в Белград. Жалбата от Сръбската футболна федерация обаче беше отчасти почетена и наказването беше понижено.

Източният, северният и южният бранш на стадиона ще бъдат затворени за неделния мач, само че западният бранш ще е отворен. Освен това сръбската централа получава и 50 000 евро санкция от УЕФА. Според първичното решение, Черна гора също бе санкционирана с 15 000 евро и получи възбрана да продава билети за почитатели си за идващото посещение на Унгария в неделя.

Сърбите заемат второ място въвр краткотрайното класиране в група G с 13 точки от 7 мача. Унгария води с 14 точки от 6 срещи. Черна гора е на трето място с 8 точки от 6 изиграни дуела. Българският народен тим е пети, финален с едвам 2 точки в актива си. Четвъртият Литва има 6 точки от 7 мача.

Срещата Сърбия – България е последната и за двата отбора в европейските квалификации. Преди това. Сърбия довечера играе контрола против Белгия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР