УЕФА е поискала отборите на Рома и Интер да се

...
УЕФА е поискала отборите на Рома и Интер да се
Коментари Харесай

УЕФА помоли Рома и Интер да се откажат от Лига Европа

УЕФА е поискала тимовете на Рома и Интер да се отдръпват от присъединяване в Лига Европа поради тежката конюнктура в Италия, породена от ковид. И двата клуба обаче са отхвърлили това предложение.

Управляващият орган на шампионата счита, че с цел да продължат мачовете да се играят по проект, тимовете от Серия “А” би трябвало да се откажат от присъединяване във втория по мощ европейски клубен шампионат. Интер би трябвало да спори с Хетафе, а Рома със Севиля, като и двата днешни мача бяха отсрочени, поради това, че испанското държавно управление забрани пътуванията сред Испания и Италия.
 И Интер разгласи карантина поради Ругани
Според италианското издание II Messaggero президентът на УЕФА Александър Чеферин се е надявал посредством този ход Лига Европа да продължи по проект срещите си, като по този метод не би се трансформирал графикът на Европейското състезание през лятото. Отборът на Рома е излязъл с изказване, че е подготвен да пътува да Севиля и да се изиграе дуела си, само че испанското държавно управление не му разрешава.

Снощи беше разгласен и първият случай със инфектиран състезател от Италия. Това е бранителят на Ювентус Даниеле Ругани. По този метод мачът на италианския отличник против Лион от Шампионска лига няма да се играе другата седмица.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР