УЕФА е наредила на БФС да направи разследване около хаоса

...
УЕФА е наредила на БФС да направи разследване около хаоса
Коментари Харесай

УЕФА нареди на БФС разследване на последния кръг

УЕФА е наредила на БФС да направи следствие към хаоса в последния кръг на шампионата. Евроцентралата е получила над 90 сигнала на приложението за битка с корупцията, като естествената процедура е да се обърне към националната федерация.

Скандалът избухна след информацията, че Черно море вади шестима от състава си за гостуването на Лудогорец в последния кръг поради подозрение за си мулативна игра в мача с ЦСКА-София. Ако варненци бяха взели и точка, то първи ставаше ЦСКА-София. “Червените ” пък биха мъчно Ботев.

Последва новината, че Георги Китанов, Иван Дюлгеров, Виктор Генев, Пламен Димов, Георги Илиев и Петър Витанов са се провалили на инспекция с полиграф за дуела с “червените ”, изгубен с 1:3.

Оказа се, че е имало два теста. Първият е от компания на някогашен психолог на Министерство на вътрешните работи, в който излезли още куп скандални неща, като залагане на мачове, потребление на неразрешени субстанции. След това играчите, които са били извадени от състава, се подлагат на доброволна инспекция за повторно и резултатите им са негативни. След което обществено отхвърлиха, че са взели участие в организиран мач.

Много играчи в елита се подвигнаха в отбрана на Георги Илиев, който от 21 години е в Черно море и е една от иконите за почитателите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР