Уебсайтът YouTube, който е собственост на технологичния гигант Google, заяви,

...
Уебсайтът YouTube, който е собственост на технологичния гигант Google, заяви,
Коментари Харесай

Профилът на Доналд Тръмп в YouTube е замразен за още няколко дни

Уебсайтът YouTube, който е благосъстоятелност на софтуерния колос Гугъл, съобщи, че ще удължи периода на замразяването на профила на досегашния американски президент Доналд Тръмп, съобщи Франс прес. YouTube оповести решението си броени часове преди встъпването в служба като президент на Съединени американски щати на демократа Джо Байдън. 

" Като се вземат поради опасенията по отношение на възможни актове на принуждение, в канала на Доналд Тръмп няма да могат да бъдат качвани видеоклипове и да бъдат правени директни излъчвания за спомагателен най-малък интервал от седем дни. Коментарите към видеоклиповете ще продължат да бъдат дезактивирани за неустановен интервал от време ", съобщи YouTube в изказване, до което си обезпечи достъп Франс прес.

YouTube замрази профила на Тръмп, който е с 2,77 милиона клиенти, за първи път на 13 януари за период от седем дни. Освен това платформата изтри видеоклип, който съгласно нея нарушава политиките й за битка с насърчаването на насилието, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Натискът от неправителствени организации върху обществените мрежи нараства, като някои даже заплашиха Гугъл с рекламен протест, какъвто проведоха против Фейсбук това лято. След белязания от принуждение взлом на Капитолия от голям брой последователи на Доналд Тръмп на 6 януари, софтуерните колоси взеха решение да приложат разпоредбите си към Тръмп доста построго, в сравнение с в предишното. Facebook и Instagram краткотрайно замразиха профилите на Тръмп, а по-късно оповестиха, че профилите ще останат блокирани за неопределен срок. Туитър, от своя страна, дефинитивно изтри профила на досегашния американски президент. Примерът на Twitter бе последван от Snapchat и Twitch. Apple, Гугъл и Amazon блокираха обществената мрежа на консерваторите в Съединени американски щати Parler, която е доста известна измежду последователите на президента Тръмп, като я изключиха от услугите си за уеб хостинг. 

Всички тези компании обявиха, че дейностите им са подбудени от желанието да бъдат избегнати каквито и да било ексцеси и подиуми на принуждение по време на днешната гала по встъпване в служба на Джо Байдън като президент на Съединените щати. В американската столица Вашингтон са взети извънредно строги ограничения за сигурност по отношение на церемонията по встъпване в служба на Байдън, отбелязва Франс прес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР