Уеб трафикът към австралийските новинарски сайтове е спаднал с 13%

...
Уеб трафикът към австралийските новинарски сайтове е спаднал с 13%
Коментари Харесай

Спад на трафика на австралийските новинарски сайтове след забраната на Фейсбук

Уеб трафикът към австралийските новинарски уеб сайтове е понижен с 13% в страната и с 30% от чужбина , откакто " Facebook " за австралийски консуматори тази седмица. Информацията популяризира " Политико ", базирайки се на компанията за уеб разбори Chartbeat.

" Facebook " с издънка - блокира и профили на държавното управление на Австралия

На щатските здравни ведомства, на Бюрото по метеорология и други

Информацията, събрана от 255 австралийски страници и обявена от локални медии като ABC, разкрива какво е отражението на наложената възбрана в отговор на предложение на австралийското държавно управление софтуерните компании да бъдат принудени със закон да заплащат на издателите за тяхното наличие.

Първоначално " Facebook " и " Google " действаха дружно против оферти кодекс, само че тази седмица двата колоса одобриха разнообразни тактики . " Google " подписа съглашения с най-големите издатели, до момента в който " Facebook " спря достъпа на австралийските консуматори до вести.

" Facebook " блокира новините в Австралия

Заради противоречивия медиен закон за заплащането на наличие

На конференция министър председателят Скот Морисън се закани, че държавното управление няма да отстъпи и ще принуди платформата да съблюдава законите на страната.

Вчера стана ясно, че и е блокирал профили на държавни институции, което провокира гневни реакции от доста политици и организации.

" Гардиън " написа, че обществената мрежа може да изчака седмица преди да отблокира профилите на стотици организации, които не са свързани с новинарски медии, само че са наранени. В същото време разпространяването на дезинформация продължава да набира скорост.

" Google " заплаши да спре търсачката в Австралия, а " Facebook " - новините

Това би означавало, че 19 милиона австралийци

" Facebook " упреква необятната формулировка на държавното управление кое се смята за " вести " в кодекса, което е довело до блокирането на стотици профили на разнообразни организации , в това число и на здравното ведомство.

Според новите правила софтуерните колоси ще бъдат насърчавани да договарят с австралийските медии , в това число и с публичните, какъв брой да заплащат за достъп до наличието им.

Ако не бъде реализирано съглашение, самостоятелни арбитъри ще се намесват и ще постановат наложителни условия.

Правилата са направени от Австралийската комисия за конкуренцията и потреблението в продължение на три години след публични съвещания.

Първоначално ще се ползва за Фейсбук NewsFeed и Гугъл Search.

Финансовото министерство разгласи, че на всеки 100 $ , изхарчени за онлайн реклама, 53 $ отиват за " Google " и 28 $ за " Facebook ".

От " Facebook " спорят, че новите правила не схващат динамичността на интернета и ще навредят на всички медии, които държавното управление се пробва да отбрани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР