Уеб разработката е сред водещите три дейности, които ИТ лидерите

...
Уеб разработката е сред водещите три дейности, които ИТ лидерите
Коментари Харесай

САЩ свиват аутсорсинга, прибират разработването „у дома”


Уеб създаването е измежду водещите три действия, които ИТ водачите в Съединени американски щати аутсорсват
(снимка: CC0 Public Domain)

Постоянният дефицит на фрагменти е предиздвикал близо 70% от ИТ водачите в американски компании да усилят интереса си към аутсорсинга , само че все по-често те избират да търсят подизпълнители в границите на страната си, „ вкъщи ”, съгласно ново изследване на организацията за разработка на програмен продукт JetRockets.

Тенденцията се дължи на „ извънреден напън, защото продължава да пораства нуждата от дигитализиране на дейностите и основаване на нови преживявания както за клиентите, по този начин и за чиновниците ”, открива изследването. В допълнение към световната неустановеност, всеобщите съкращения също постановат смяна в тактиките.

Глобално напрежение

Събитията в Украйна и политическото напрежение по света, а точно в Индия, Китай и Русия, също въздействат на пейзажа в ИТ аутсорсинга, се споделя в отчета. Тези проблеми могат да подбуден водачите да премислят своите проекти за изнасяне на част от ИТ дейностите към външни реализатори.
още по темата
„ Така е, тъй като над половината (51%) от компаниите в Съединени американски щати през днешния ден разпореждат ИТ действия на подизпълнители в други страни, далечни страни ”, се споделя в отчета. „ Всъщност единствено 27% аутсорсват извънредно на родна територия. 22% пък употребяват композиция от двата метода ”.

Сега 67% от водачите декларират, че тактиката им за ИТ аутсорсинг е най-малко ненапълно повлияна от протичащото се в Украйна. 36% признават, че дори е била „ доста ” повлияна. „ Това значи, че във време, когато нараства потребността ИТ водачите да търсят аутсорсинг, с цел да намерят повече гении, те в действителност страдат от понижаване на достъпа до някои от най-хубавите аутсорсинг местоположения ”, отбелязва отчетът.

В проучването се показва, че „ американските организации стартират да обръщат повече внимание на вътрешните си сътрудници, откакто години наред са аутсорсвали най-вече в чужбина ”.

Три съществени области на аутсорсинг

Водещите три области, в които американските организации възнамеряват да аутсорсват, са уеб-разрабоването и поддръжката (33%), осведомителната сигурност (30%) и дейностите в центрове за данни (30%).

Поради недостига на уеб-разработчици, не е изненада, че уеб-разработката е най-популярната област за изнасяне на дейностите към външни реализатори, разясняват анализаторите. Докладът цитира прогноза на IDC, че до 2025 година ще има световен дефицит на четири милиона експерти в уеб разработките. Според JetRockets, към 80% от софтуерните водачи търсят способи да попълнят вътрешните позиции за разработчици.

Междувременно „ ефикасната осведомителна сигурност и рационализираните действия в центровете за данни внезапно набъбнаха по значимост през последните няколко години ”, заради взрива на киберпрестъпността, се отбелязва в отчета. „ Тъй като организациите разпростират и уголемяват своите проекти за цифрова промяна, те би трябвало доста да затегнат своите протоколи за сигурност ”.

В резултат на това, 35% от респондентите сочат, че аутсорсингът ще изиграе забележителна роля, с цел да им разреши да изпълнят своите задания тази година.

Промени в метода

Аутсорсингът на ИТ действия постоянно е бил средство за софтуерните водачи и техните организации да намерят достъп до по-голям набор от гении, да икономисват пари от разноски за труд. Тази тактика обаче се трансформира в светлината на непрекъснатите и непредвидени провокации, съгласно отчета.

„ Разходните изгоди от аутсорсинга на ИТ са това, което обичайно кара организациите да го вършат – и да търсят подизпълнители в страни като Украйна, Русия и Индия. Там геният е по-евтин ”, споделя Натали Камински, съосновател и основен изпълнителен шеф на JetRockets. „ Но мисля, че самият мащаб на цифровите трансформации, през които организациите минават през днешния ден, в действителност измества разноските надолу в листата с цели ”.

Разходо-ориентираният претекст отстъпва място на модел, дефиниран от партньорството. „ Това всъщност значи, че US фирмите търсят снабдители, които да работят като продължение на съществуващите фирмени екипи, вместо да избират въз основа на това кой може да свърши работата най-евтино ”, споделя Камински.

Като цяло отчетът предлага на организациите да си партнират с снабдители, които схващат тяхната организация, пазят данните си в сигурност и доставят висококачествени артикули и услуги. Това ще им разреши да преследват своите цели за цифрова промяна.

Представителност

Резултатите от изследването са основани на отговорите на повече от 400 ИТ водачи в организации в Съединени американски щати, които са в функциите на CIO и/или CTO.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР