Уеб-изданието Igor’s Lab публикува нова порция от вътрешните слайдове на

...
Уеб-изданието Igor’s Lab публикува нова порция от вътрешните слайдове на
Коментари Харесай

Intel очаква процесорите Arrow Lake-S да бъдат 6-21% по-бързи от Raptor Lake-S

Уеб-изданието Igor’s Lab разгласява нова порция от вътрешните слайдове на Intel, които разкриват продуктивността на бъдещите настолни чипове. Процесорният колос съпоставя Core i9-13900K с сходните 24-ядрени/32-нишкови решения от фамилиите Raptor Lake-S Refresh и Arrow Lake-S при параметри за енергопотребление PL1 и PL2 от 250-253W.

Официалният дебют на чиповете Intel Raptor Lake-S Refresh ще се състои тази есен. Те ще образуват линията Core от 14-то потомство и ще се поддържат от LGA1700 дънните платки (при изискване, че се извърши актуализация на UEFI фърмуера). В случая с флагмана Raptor Lake-S Refresh, нарастването на продуктивността по отношение на Core i9-13900K ще бъде със скромните 1-4%, според от бенчмарка. Заедно с това, по-новите модели ще получат и нарастване на продуктивността заради по-големия брой на ядрата.

От друга страна, настолните Core процесори от 15-то потомство (Arrow Lake-S) ще се похвалят с по-забележимо нарастване на продуктивността. Intel предвижда покачване на продуктивността от 6-21% според от дилемите при идентичен брой x86 ядра. В допълнение, продуктивността на интегрираната графика би трябвало да бъде повече от два пъти по-висока от тази на Core i9-13900K.

В продажба чиповете Intel Core от 15-то потомство (Arrow Lake-S) би трябвало да бъдат пуснати през идната година дружно с платформата LGA1851. Очаква се с прекосяването към новия сокет височината на капака на процесора по отношение на повърхността на дънната платка да се промени. Тоест, с цел да употребявате към този момент пуснатите охладителни системи, ще е нужен нов монтажен комплект.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР