Уеб-базирано приложение показва на спешните медици в област в кои

...
Уеб-базирано приложение показва на спешните медици в област в кои
Коментари Харесай

Русенец разработи приложение за свободните COVID легла в областта, дари го на спешните медици

Уеб-базирано приложение демонстрира на незабавните медици в област в кои лечебни заведения има свободни кревати за лекуване на пациенти с.
На процедура цифровата система работи 24 часа, 7 дни в седмицата, като по този метод икономисва скъпо време както за болните, по този начин и за незабавните екипи, които във всеки един миг знаят къде могат да закарат пациент, нуждаещ се от хоспитализация, съобщи кореспондентът на БГНЕС.
Решението за основаването на сходен програмен продукт било взето на 5 ноември от Областния действен щаб, а от 6-и софтуерът към този момент е функционирал. Електронната система работи сполучливо близо 2 седмици, като приложението е предоставено изцяло безплатно за прилагане от софтуерния инженер Владислав Симчев.
Системата демонстрира непрекъснато на диспечерите в Центъра за незабавна здравна помощ в Русе свободните кревати за лекуване на пациенти с COVID-19 в лечебните заведения от района. Уеб-базираното приложение дава отговор на най-високите критерии за осведомителна сигурност, а при постъпване или изписване на пациент с коронавирусна зараза, от съответната болница имат ангажимент да нанесат смяната. По този метод се икономисва скъпо време както за болните, по този начин и за незабавните екипи, които във всеки един миг знаят къде могат да закарат пациент, нуждаещ се от хоспитализация.
 Критична обстановка в Спешната помощ в Благоевград поради заболели чиновници Критична обстановка в Спешната помощ в Благоевград поради заболели чиновници
„ Обстановката е доста напрегната, защото 24 души от колектива ни са приети в болница и 22 са на домашно лекуване. Налага се много...
Освен това програмата дава опция да се наблюдава и натовареността на леглата за интензивни грижи. При нужда може да бъде променян в началото заложения леглови потенциал и даже да се прибавят нови лечебни заведения.
Владислав Симчев счита, че това съдействие сред частния бизнес и държавната администрация може да се задълбочи с създаването на разнообразни софтуерни артикули, които са в интерес на обществото.
За създаването на приложението русенецът беше почетен с грамота на регионалния шеф Галин Григоров. 
Каква е системата в София? Припомняме, че я предложи шефът на Спешната помощ в столицата в разгара на случаите на отказана хоспитализация на пациенти с ковид:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР