Удвояването на Околовръстното шосе на Пловдив може да започне още

...
Удвояването на Околовръстното шосе на Пловдив може да започне още
Коментари Харесай

Мегапроекти ще променят генерално Пловдив

Удвояването на Околовръстното шосе на Пловдив може да стартира още тази година, написа TrafficNews.bg.

Експертите в АПИ към този момент приготвят процедурата за първия стадий, който може да започва на инженеринг без да се чака тромавите процедури по планиране. Това е секторът от Автомагистрала „ Тракия” до кръговото на Пазарджишко шосе. Реално там проблеми с удвояването на пътя, както и построяването на местни платна няма. Ако се завършат отчуждителните процедури може да се стартира строителство.
В момента в АПИ вървят към процедура за прекратяването на може контракта с проектантите, които вършат заданието за удвояването му. Проблемите, около проектирането, които са придружени с обжалвания в съда, както и сложни инфраструктурни решения предлагани от инженерите е накрало организацията да премисли настоящето задание.
Идеята е до момента в който върви първият стадий по удвояването на Околовръстното да се направи нов план до свързването му с Асновградско шосе. Там са и най-големите проблеми, защото има най-вече индустриални обекти, а има характерни условия за сектора около Коматево. Друга компликация е линията на КЦМ, която пресича Околовръстното.
На напълно обособен план ще върви новия лъч на обхода на Пловдив, който ще свърже цялото околовръстно шосе и ще излиза на Скобелева майка.
По предварителни оценки цената на новия лъч в едната лента ще коства към 7 милиона лв. за 6 км сектор. Трасето ще свързва Родопите с автомагистрала Тракия. Там би трябвало да бъде изработен и път, който да стигне до летище Пловдив през регион „ Тракия “.
Предварително калкулираната сума за удвояване на Околовръстното е към 200 милиона лв.. Общата стойност на пътя Пловдив – Асеновград се чака да доближи към 45 милиона лв.. В момента се извършва първия стадий за 21 милиона лв., който включва две кръгови придвижване и удвояване на пътя.
Очаква се на следващия ден да се показват повече детайлности за трите огромни плана, които би трябвало да изкарат трафика през вътрешността на Пловдив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР