Удовлетворен съм от присъдата на Георги Семерджиев заради факта, че

...
Удовлетворен съм от присъдата на Георги Семерджиев заради факта, че
Коментари Харесай

Шефът на Следствието за присъдата на Семерджиев: Нямаше как да е по-голяма

" Удовлетворен съм от присъдата на Георги Семерджиев поради обстоятелството, че трудът, който поставиха моите сътрудници следователи и прокурорите, които работиха по делото, даде резултат, какъвто очакваше обществото. Не можем да даваме оценка на съда, такава ще даде въззивният съд и вероятно касационният. Лично за мен присъдата бе предстояща в този размер. Нямаше по какъв начин да се отиде на оптималното наказване теоретично, тъй като гибелта не е породена на пешеходна пътека ".

Това съобщи заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров в предаването " Офанзива " по " Нова нюз ".

Общо 20 година ще лежи в пандиза Георги Семерджиев, който умъртви с джипа си две млади девойки на 5 юни 2022 година в София. Решението взе в петък Софийският градски съд. Освен това Семерджиев би трябвало да заплати общо 700 хиляди лева кръвнина на околните на жертвите и към този момент остава в следствения арест.

Тодоров добави, че още лятото е сезирал Народното събрание за това да бъде направена корекция в Наказателния кодекс.

„ Беше импортиран законопроект, само че уважаемите народни представители намираха работа защо ли не, само че не одобриха обикновената корекция в Наказателния кодекс, която да даде опция наказването да е тежко, когато гибелта е породена на тротоар, детска площадка. Още в деня след злополуката когато задържахме наказания споделих, че най-важното е да потвърдим кой е управлявал колата. Ако е имало лице на задната седалка, нямаше по какъв начин да остане живо ”, разясни зам.-директорът на Национална следствена служба.

По думите му следователите са свършили работата си доста добре и в къси периоди. „ Показахме на обществото, че правосъдната система работи ", сподели още Тодоров.

Той разяснява и новината, че Красимир Каменов - Къро е разгласен за интернационално търсене от „ Интерпол ”.

По думите му българската прокуратура е подхванала всички законови дейности, които може.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР