Удовлетворен съм от факта, че Конституционният съд, и то решително

...
Удовлетворен съм от факта, че Конституционният съд, и то решително
Коментари Харесай

Радев песимист този състав на ВСС да вземе рационално решение за оставка на Гешев

Удовлетворен съм от обстоятелството, че Конституционният съд, и то уверено удостовери импортираното от служебния министър Янаки Стоилов искане към Висш съдебен съвет и в това време удостовери несъстоятелността на решението на болшинството на Висш съдебен съвет да отхвърли това искане като неприемливо. Остава въпросът дали е пригодно това болшинство в морално и професионално качество. Песимист съм обаче, че в този състав Висш съдебен съвет ще вземе рационално решение. Това съобщи президентът Румен Радев в коментар пред публицисти преди формалното връчване на дипломите на випуск 21 г на Медицински университет в София.

Коментарът му е във връзка решението на Конституционен съд, че правосъдният министър може да желае отстраняването на основния прокурор. Надежда Йорданова към този момент съобщи, че в най-скоро време ще внесе и тя искане във Военновъздушни сили да се прегледа въпроса с предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев.

Радев разяснява пред медиите още две тематики - абсурда с около " Булгаргаз " и настояването на Движение за права и свободи да се проверяват златните паспорти.

По отношение на златните паспорти, той счита, че това е " порочна процедура, която би трябвало да се прекрати. Вицепрезидентът Илияна Йотова е оторизирана да подписва тези решения, от страна на президента целият развой е изцяло транспарантен. Йотова инициира спомагателни противоположни инспекции, тъй че да се отстранен всевъзможни подозрения, посочи Радев. Що се касае до даването на българско поданство - дано се обърне внимание, че българите зад граница би трябвало да получават по-лесно паспорти, а не тези, които заявяват средства за това, безапелационен бе президентът.

За " Булгаргаз " президентът чака бистрота и да се дава в точния момент цялата информация от държавното управление, ДАНС и КЕВР, " с цел да е осведомено в точния момент обществото преди събитията, с цел да не остават подозрения ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР