Удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1

...
Удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1
Коментари Харесай

Премиерът Главчев: Удостоверяването на машините за гласуване върви по план

Удостоверяването на сходството на машините за вота 2 в 1 през юни върви по проект. Очаква се този развой да завърши от 24 до 26 май. Това разгласи министър председателят Димитър Главчев при започване на днешното съвещание на Министерския съвет.
 
И добави, че е провел среща с организацията " Прозрачност без граници " по отношение на подготовката за изборите. " Те са водач в следенето на изборните процеси. Срещнах се с ръководителя  Франсоа Валериан, както и българския представител  Калоян Славов. Те останаха удовлетворени от това по какъв начин работи Министерски съвет и дадоха обещание цялостно подпомагане в тази посока ".
 
Той направи коментар и по отношение на индексацията на пенсиите у нас. " Вчера всички станахме очевидци по какъв начин още една предизборна пушилка беше разсеяна – става въпрос за размера на нарастването на пенсиите. Надзорният съвет на Национален статистически институт взе решение размерът на пенсиите от 1 юли да бъде повишен с 11 % и това в сходство с всички правила. Не може пенсиите на хората да са избирателен афиш ", разясни министър-председателят.
 
Главчев разяснява и президентските избори в Република Северна Македония. " Многократно сме заявявали, че сме " за " европейската вероятност пред тях, само че те би трябвало да извървят пътя си. Трябва да съблюдават всички договорености, ние няма да сме им спънка ", разяснява още министър председателят.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР