Удо Ландбауер Водещият политик от Австрийската партия на свободата (АПС)

...
Удо Ландбауер Водещият политик от Австрийската партия на свободата (АПС)
Коментари Харесай

Крайнодесен австрийски политик се оттегли заради скандал с песен с нацистки текст


Удо Ландбауер

Водещият политик от Австрийската партия на свободата (АПС) Удо Ландбауер разгласи, че се отдръпва от политиката след разкрития за текстове с антисемитско наличие в песенен алманах на неговото приятелство, съобщи ДПА.

Скандалът притегли вниманието към крайнодясната АПС и нейните екстремистки детайли по-малко от два месеца откакто тя образува съдружно държавно управление с консервативната Австрийска национална партия (АНП).

Според медийни информации Ландбауер бил член на братството " Германия ", в чийто алманах имало ария, подиграваща се с избиването на милиони евреи по време на Холокоста.

Политикът беше водещият претендент на АПС на районните избори в провинция Долна Австрия предходната седмица.

След като неговата партия го в профил като претендент за държавното управление на Долна Австрия, той разгласи, че няма да заеме и мястото си в провинциалното законодателно заседание и ще се отдръпна от позицията на избирателен член на градската администрация на Винер Нойщат. Освен това Ландбауер приключи участието си в партията.

Прокуратурата стартира следствие против членовете на братството, които се подозира, че са подготвили сборника. Ландбауер не е измежду тях. Той е бил вицепрезидент на братството и твърди, че не е знаел въпросната ария.

Австрийският вицеканцлер и водач на АПС Хайнц-Кристиан Щрахе приветства решението на Ландбауер и съобщи, че " антисемитизмът няма място " в неговата партия и в десните братства.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР