Удивление буди, че на Прокуратурата ѝ отнема 2 години да

...
Удивление буди, че на Прокуратурата ѝ отнема 2 години да
Коментари Харесай

Бориславова: Специализираният съд и прокуратура бяха превърнати в удобна бухалка

Удивление буди, че на Прокуратурата ѝ лишава 2 години да разпита лице, което желае да даде показания. В същото време за по-малко от два часа образува досъдебно произвеждане против вицепремиер за присъединяване в диалог, който не се е състоял. Това съобщи началникът на кабинета „ Петков” Лена Бориславова. С това на визираше готовността на Васил Божков да свидетелства против Борисов, Горанов и Арнаудова, както и абсурда с Инса Ойл, в който бе намесено името на Асен Василев.

В българското общество има остро чувство за липса на правдивост и правораздаване, съобщи на брифинг представителя на Министерски съвет лена Бориславова. Съдебните и досъдебните производства се точат с години. Специализираният съд и прокуратура бяха превърнати в комфортна бухалка. Това сподели Лена Бориславова на брифинг в Министерския съвет.

Само за 100 дни към този момент сме на път сполучливо да закрием и да приемем на второ четена закриването на Спецсъда и прокуратурата. В ход е внасянето на плана за закона на КПКОНПИ. От на следващия ден ще стартира да действа специфична подстраница към страницата на Министерски съвет за законодателната активност в Министерство на правораздаването. За това по какъв начин жители могат да подават сигнали от Европейската прокуратура, както и настоящи вести за дейности на изпълнителната власт.

„ Не разбирам покана на прокуратурата да бъде публикуван лист с лица, които би трябвало да бъдат разследвани. Искам доста ясно да заявя, че подобен лист няма да бъде издаван. Не е работа на изпълнителната власт да дава на прокуратурата кого да проверява. Ако прокуратурата има остарели привички, ги каним най-учтиво да не ни ги постанова “, съобщи представителят на Министерски съвет.

Прокуратурата не трябва да не помни, че с изключение на самостоятелност, тя дължи и отчетност на българския народ, добави тя.

„ Основна причина за неприемане на нашия План за възобновяване беше точно неналичието на задоволително решителни и значими поръчки за промени по отношение на отчетността и отговорността на основния прокурор и българската прокуратура”, добави тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР