Удивително е как Европа, която се изгради като пример за

...
Удивително е как Европа, която се изгради като пример за
Коментари Харесай

Радев от Германия: Не трябва да допускаме легитимацията на македонизма

Удивително е по какъв начин Европа, която се построи като образец за останалия свят във връзка с народна власт и човешки права, на приемливост към езика на омразата, е подготвена да загърби тези правила и полезности. Не би трябвало да позволяваме легитимацията на македонизма, на идеологеми от някогашна Югославия и Коминтерна да намират място в Европейски Съюз. Това съобщи на брифинг в Германия президентът Румен Радев, представен от бТВ.

Според него те ще имат дълготрайни, неподходящи последствия за съюза и по тази причина България, като виновен член на Европейски Съюз, би трябвало да работи по този начин, че да интегрира сътрудници, а не проблеми.

" Изключително съм задоволен от разбирането, което среща аргументираната българска позиция във връзка с Северна Македония. Когато работим обаче за общия европейски подтекст и за европейските институции не би трябвало да позволяваме наклонността ни националната ни позиция за Северна Македония да става пленник на спора в Украйна да набира мощ ", добави президентът.

Диверсификацията на газа

" По отношение на диверсификацията на газа ще е нужно време и доста старания с създаване на нужната инфраструктура, с нови контракти, тъй че това да се случи. По-важното е, че имаме цялостното схващане и поддръжка на немската страна за дерогацията и за България за вноса на нефт ", сподели президентът.

Мерки

Радев съобщи, че би трябвало да има съответно решение (б.р. за ограничения за справяне с енергийната криза) и за жителите.

" Такива решения би трябвало да бъдат вследствие на ангажирана политика, а не под натиска на улицата и евентуални митинги. Затова и българското общество продължава да чака ясна енергийна тактика и дълготрайни ограничения, дълготрайни политики в тази област ", добави той.

Войната в Украйна

" Tрябва да търсим решение за допустимо най-бързо преустановяване на спора, тъй като всеки ден от тази война е загуба освен за Украйна и Русия, а за цяла Европа. Трябва да е ясно, че България е част от всички европейски решения и решения на НАТО във връзка с Украйна, само че там няма императив за даване на оръжие ", съобщи Радев.

Според него по тази причина не би трябвало да позволяваме користните апели на някои политици да се опаковат като честен дълг.

" Ние имаме голяма историческа диаспора и тя е ситуирана тъкмо в зоните на спора. Не желая с българско оръжие по един или различен метод да се убиват българи, това е неприемливо. Призивите за мир понижават, залогът към този момент е победа непременно, без значение от пролятата кръв и разрушенията. Вече не се мисли и за жертвите ", добави той.

Инвестиции от Германия

Радея изясни, че немските вложения в България ще продължат.

„ Положителното е, че от България към Германия стартира да идва инженеринг и ноу-хау за възстановяване на индустриалните процеси. Очаквам това съдействие да продължи да дава все по-добри резултати “, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР