Удивително е да се види как руските военни кореспонденти сега

...
Удивително е да се види как руските военни кореспонденти сега
Коментари Харесай

Strategic Culture Foundation: Путин и това, което наистина има значение на шахматната дъска

Удивително е да се види по какъв начин съветските военни репортери в този момент играят роля, сходна на някогашните политически комисари в Съюз на съветските социалистически републики.

Срещата на президента Путин с група съветски военни репортери и блогъри на Telegram – в това число Филатов, Поддубни, Пегов от War Gonzo, Подоляка, Газдиев от RT – беше извънредно упражнение за свободата на печата.

Сред тях имаше съществено самостоятелни публицисти, които могат да бъдат доста сериозни към метода, по който Кремъл и Министерството на защитата (МО) организират това, което различно може да се дефинира като специфична военна интервенция (СВО); антитерористична интервенция (АТО); или „ съвсем война ” (според някои авторитетни бизнес кръгове в Москва).

Удивително е да се види по какъв начин тези патриотични/независими публицисти в този момент играят роля, сходна на някогашните политически комисари в Съюз на съветските социалистически републики, всички те, по собствен личен метод, надълбоко ангажирани да насочват съветското общество към пресушаване на блатото, постепенно, само че несъмнено.

Ясно е, че Путин освен схваща тяхната роля, само че от време на време, „ шокира системата " - системата, която той управлява, в действителност изпълнявайки предложенията на военните репортери и публицистите.

Като задграничен сътрудник, работещ по целия свят към този момент близо 40 години, бях много впечатлен от метода, по който съветските публицисти могат да се радват на степен на независимост, невъобразима в множеството географски ширини на груповия Запад.

Стенограмата от срещата в Кремъл демонстрира, че Путин несъмнено не е податлив да се лута към храста.

Той призна, че в армията има „ оперетни генерали “; че има дефицит на безпилотни летателни апарати, прецизни муниции и информационно съоръжение, което в този момент се взема решение.

Той разиска законността на наемническите екипи; нуждата рано или късно да се сътвори „ буферна зона “ за отбрана на съветските жители от систематични обстрели от режима на Киев; и акцентира, че Русия няма да отговори с тероризъм на музи от бандеровците тероризъм.

След като разгледахме обмена, заключението е неотложно: съветските военни медии не провеждат атака, даже когато груповият Запад нападна Русия 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата със своя солиден медиен уред на НПО/мека мощ. Москва към момента не е? – напълно ангажирани в окопите на осведомителната война; в настоящия си тип съветските медии играят единствено отбрана.

Чак до Киев?

Вероятно печелившият откъс на цялата среща е късата, смразяваща оценка на Путин за това къде се намираме в този момент на шахматната дъска:

„ Бяхме принудени да се опитаме да прекратим войната, която Западът стартира през 2014 година, със силата на оръжието. И Русия ще постави завършек на тази война със силата на оръжието, освобождавайки цялата територия на някогашна Украйна от Съединени американски щати и украинските нацисти. Други разновидности няма ".

" Украинската войска на Съединени американски щати и НАТО ще бъде победена, каквито и нови типове оръжия да получи от Запада. Колкото повече оръжия има, толкоз по-малко украинци и това, което беше Украйна, ще останат. Директната интервенция на европейските армии на НАТО няма да промени резултата. Но в този случай огънят на войната ще обхване цяла Европа. Изглежда, че Съединени американски щати също са подготвени за това ", съобщи той.

Накратко: това ще завърши единствено при изискванията на Русия и единствено когато Москва реши, че всички нейни цели са реализирани. Всичко друго е пожелателно мислене.

Обратно на фронтовата линия, както беше посочено от незаменимия Андрей Мартянов, първокласният боен сътрудник Марат Калинин изрично изложи по какъв начин сегашната украинска контраатака на железни ковчези не е съумяла да доближи даже първата съветска отбранителна линия (те са дълга – автомагистрала към пъкъла – 10 км).

" Всичко, което висшата прокси войска на НАТО, събрана в миналото, съумя да реализира до момента, беше да бъде безмилостно избита в промишлен мащаб ".

Запознайте се с военачалник Армагедон в деяние.

Суровикин имаше осем месеца, с цел да сложи своя отпечатък в Украйна и през цялото време той разбра тъкмо по какъв начин да го трансформира в напълно нова игра с топка.

Може да се каже, че тактиката е да се унищожат изцяло украинските сили сред първата отбранителна линия – в случай че те в миналото я нарушат – и втората линия, която е много забележителна. Третият ред ще остане недосегаем.

Колективният западен медиен исполин предсказуемо полудява, като най-сетне стартира да демонстрира ужасяващи украински загуби и дава доказателства за цялостната насъбрана непросветеност на киевските мутри и техните военни ръководители от НАТО.

И при положение, че обстановката стане сложна – към този момент далечна опция – самият Путин даде пътната карта. Нежно, нежно. Като да вземем за пример „ Имаме ли потребност от поход към Киев? Ако да, би трябвало нова готовност, в случай че не, не ни би трябвало. В момента няма потребност от готовност. ”

Решаващите оперативни думи са „ сега “.

Краят на всичките ви комплицирани проекти

Междувременно, надалеч от бойното поле, руснаците са доста наясно с неистовата геоикономическа интензивност.

Москва и Пекин от ден на ден търгуват в юани и рубли. АСЕАН 10 вършат всичко допустимо за районните валути, заобикаляйки щатския $. Индонезия и Южна Корея развиват турбо търговия в рупии и вони. Пакистан заплаща за съветски нефт в юани. ОАЕ и Индия усилват непетролната търговия в рупии.

Всеки и съседът му вършат крачка, с цел да се причислят към БРИКС+ – принуждавайки обезверения хегемон да стартира да ползва набор от техники за хибридна война.

Измина дълъг път, откогато Путин прегледа шахматната дъска при започване на 2000-те и по-късно отприщи стратегия за разбиващи се ракети за отбранителни и нападателни ракети.

През идващите 23 години Русия създаде хиперзвукови ракети, усъвършенствани междуконтинентални балистични ракети и най-модерните отбранителни ракети на планетата. Русия завоюва ракетната конкуренция. Точка.

Хегемонът – захласнат от лично създадената от него война против исляма – беше изцяло омаян и не направи никакви основни ракетни достижения за съвсем две и половина десетилетия.

Сега „ тактиката “ е да се измисли Тайвански въпрос от нищото, който конфигурира шахматната дъска като преддверие на хибридна война без задръжки против Русия и Китай.

Прокси офанзивата – посредством киевските хиени – против рускоезичния Донбас, подстрекавана от щраусовите неоконсерватори, отговарящи за външната политика на Съединени американски щати, умъртви минимум 14 000 мъже, дами и деца сред 2014 година до 2022 година

Това беше и офанзива против Китай. Крайната цел на този гамбит „ Разделяй и владей “ беше да нанесе проваляне на съдружника на Китай в Хартленда, тъй че Пекин да бъде изолиран.

Според мокрия сън на неоконсерваторите, всичко изброено нагоре би разрешило на Хегемона, откакто още веднъж превземе Русия, както направи с Елцин, да изолира Китай от съветските естествени запаси, употребявайки единадесет оперативни сили на американски самолетоносачи плюс голям брой подводници.

Очевидно повредените от военната просвета неоконсерватори не виждат обстоятелството, че Русия в този момент е най-силната военна мощ на планетата.

В Украйна неоконсерваторите се надяваха, че една провокация ще накара Москва да разположи други секретни оръжия с изключение на хиперзвукови ракети, тъй че Вашингтон да може по-добре да се приготви за тотална война.

Всички тези комплицирани проекти може да са се провалили нещастно. Но следствието остава: Щраусовите неоконсерватори твърдо имат вяра, че могат да инструментализират няколко милиона европейци – кои са идващите? Поляците? Естонците? Латвийци? Литовци? А за какво не и германците? – като пушечно месо, както направиха Съединени американски щати през Първата и Втората международна война, когато водиха война за телата на европейци (включително руснаци), принесени в жертва на същото остаряло англосаксонско присвояване на властта на Макиндер.

Орди от европейски петоколонници вършат доста по-лесно да се „ доверят “ на Съединени американски щати, с цел да ги защитят, до момента в който единствено малко на брой с коефициент на просветеност над стайна температура са разбрали кой в действителност бомбардира Северен поток 1 и 2, с съучастничество на немския канцлер с чернодробна наденица.

Основното е, че Хегемонът просто не може да одобри суверенна, самодостатъчна Европа; единствено подвластен васал, пленник на моретата, които Съединени американски щати управляват.

Путин ясно вижда по какъв начин е подредена шахматната дъска. И също по този начин вижда по какъв начин „ Украйна “ даже към този момент не съществува.

Докато никой не обръщаше внимание, предишния месец киевската тайфа продаде Украйна на BlackRock на стойност 8,5 трилиона $. Просто по този начин. Сделката беше подписана сред държавното управление на Украйна и вицепрезидента на BlackRock Филип Хилдебранд.

Те основават Украински фонд за развиване (UDF) за „ реорганизация “, фокусиран върху енергетиката, инфраструктурата, селското стопанство, индустрията и ИТ.

Всички останали скъпи активи в това, което ще бъде крупна Украйна, ще бъдат погълнати от BlackRock: от Метинвест, ДТЕК (енергетика) и MJP (земеделие) до Нафтогаз, Украински железници, Укравтодор и Укренерго.

Какъв е смисълът да ходите до Киев тогава? Висококачественият отровен неолиберализъм към този момент купонясва на място.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР