Удивен съм от решението на САЩ да наложи забрана за

...
Удивен съм от решението на САЩ да наложи забрана за
Коментари Харесай

Руският посланик: Изненадан съм от решението на САЩ за Миталов

" Удивен съм от решението на Съединени американски щати да наложи възбрана за влизане в страната на арбитър Андон Миталов поради корупция ", разяснява съветският дипломат у нас Анатолий Макаров.

" Както за всяко обвиняване, по този начин и в този случай би трябвало да забележим доказателства и без доказване на виновността не може да приказваме за корупция ", уточни дипломатът.

Миналата седмица Държавният департамент на Съединени американски щати глоби познавач съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов, който разреши на обвинявания в шпионаж ръководител на съдружие " Русофили " Николай Малинов да пътува в Русия.

Той и фамилията му нямат право да влизат в Съединени американски щати, защото " той е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България ".

" Докато не бъде потвърдена нечия виновност, той не може да бъде считан за отговорен. Не съм осведомен с работата на Миталов, персонално не го познавам. Но знам, че е правена инспекция и че не са открити никакви нарушавания за корупция. Знам, че Висшият правосъден съвет се е обърнал с молба към американските управляващи да дават информация имат ли обстоятелства и доказателства, за които българската страна не знае. (…) Не знам каква информация ще дават американците, а може и да не дават, не знам, само че, несъмнено, скърбя за случилото се “, уточни Макаров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР