"Удивен съм от решението на САЩ да наложат забрана на

...
"Удивен съм от решението на САЩ да наложат забрана на
Коментари Харесай

Макаров удивен от решението на САЩ за съдия Андон Миталов

"Удивен съм от решението на Съединени американски щати да наложат възбрана на арбитър Андон Миталов да влиза в Съединените щата поради корупция. Аз не знам какви са основанията им за това решение във връзка с него и цялото му семейство. Аз не зная дали те изобщо са имали желание да пътуват в Америка или където и да било другаде ". Така изключителният и пълномощен дипломат на Русия в България Анатолий Макаров разяснява оповестеното от държавния секретар на Съединени американски щати име на арбитър Андон Миталов, съобщи БНР.

Руският посланик съобщи, че като цяло всяко обвиняване се нуждае от доказване: "Това е напълно обикновено. Все отново живеем в цивилизована страна, в България има един принцип в правото - презумпцията за непорочност до доказване на противното ".

Оповестиха кой е българинът със възбрана да влиза в Съединени американски щати

Анатолий Макаров изясни още, че не познава персонално арбитър Миталов и не знае нищо за него, нито за активността му или контактите му. Той е осведомен със мнението на сътрудниците му, че в никакъв случай не е бил уличаван в корупция и не е имал някакви професионални пропуски или нарушавания. Макаров знае и за решението на Висшия правосъден съвет, който е изискал от американската страна да даде някаква информация и доказателства за решението си. Факти, за които българската страна може би не знае. Посланик Макаров въпреки всичко добави, че има задоволително способи и способи арбитър Миталов да отбрани своята чест и професионално достолепие.

"Навярно в цивилизованото гражданско общество има такива понятия като чест и отбрана на репутацията ", сподели Макаров.

Попитан дали България е фронтова страна в връзките сред Русия и Съединени американски щати, дипломат Макаров сподели: "Не ме плашете, да не сме в положение на война? Защо е тази терминология - фронтова страна. На територията на България ние не водиме война, нито с американците, нито с никого другиго. За нас България е страната на мира, както и Черно море е море на дружбата. Затова ние изхождаме от това, че сме тук, вършим взаимни планове и американците имат право на съответстващи планове, и руснаците, в случай че това дава отговор на икономическите ползи на двете страни. Това е обикновено ".

Анатолий Макаров разяснява и възможна аудиенция на съветския президент Владимир Путин и външният министър Сергей Лавров. Думите на Макаров бяха - "навярно това време към този момент е пристигнало. Но такова посещаване би трябвало да се приготви деликатно, както и да се разискват планове сред двете страни ". Посланикът на Русия у нас обаче загатна, че се водят диалози външният министър Сергей Лавров да посети България.

Във връзка с изгонването на съветски дипломати, упрекнати в шпионаж и възможна реакция от страна на Москва, Макаров означи, че в интернационалната дипломатическа процедура работи правилото на взаимност и страната му евентуално ще предприеме ответни стъпки.

Обявените за личност нон грата съветски дипломати са напуснали България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР