Удивен съм от организаторите – след една седмица пролетно време

...
Удивен съм от организаторите – след една седмица пролетно време
Коментари Харесай

Перфектна организажия при невъзмобни условия – това е оценката за Световната купа по сноуборд Банско 2023

Удивен съм от уредниците – след една седмица пролетно време съумяха да създадат такава твърда писта.

Сигурен съм, че на друго място това съревнование щеше да бъде отсрочено, по този начин най-хубавият български сноубордист Радослав Янков разказа невероятното достижение на уредниците на Световната купа по сноуборд Банско 2023. Най-голямото зимно спортно събитие у нас се организира на Бъндеришка поляна при съвършена организация и допустимо най-хубава кондиция на спортното трасе, поради извънредно топлата и безснежна зима.

Благодаря за отличната работа на концесионера Юлен АД и на Българската федерация по ски за основаната организация за осъществяване на надпреварата, макар необикновените условия, с които ни изненада времето. Респект за всичко, което направиха и вършат. Това е по силите единствено на същински експерти, съобщи кметът Иван Кадев при откриването на Световната купа по сноуборд Банско 2023. За следващ път Банско беше международна столица на зимните спортове. За следващ път Банско потвърждава, че е №1 на зимния туризъм и зимните спортове в България и на Балканите. И още веднъж демонстрираме, че компликациите не ни стопират, а ни активизират да дадем най-хубавото от себе си и да осъществим поетите задължения, беше безапелационен Иван Кадев.

Това беше оценено от десетките състезатели от целия свят, които мериха сили в паралелния слалом по сноуборд. В първия ден успеха беше за Джулия Цог(Швейц) при дамите, а при мъжете най-бърз бе Дарио Кавизел (Швейц). Победата във втория старт при мъжете взе Маурицио Бормолини (Ит), а при дамите още веднъж най-бърза беше Джулия Цог (Швейц). След неуспеха си в първия старт, в неделя Радослав Янков се активизира оптимално и, за наслада на многочислената аудитория на трибуната, съумя да се класира на четвърто място.

Значимостта на спортното събитие бе доказана от наличието в Банско на министрите на спорта – Весела Лечева, на туризма – Илин Димитров, на вътрешните работи – Иван Демерджиев, на стопанската система – Никола Стоянов, ръководителя на БФСки Цеко Минев и доста други публични лица.

Хиляди фенове можеха да следят гратис от трибуните през двата дни на стартовете най-хубавите сноубордисти в света. Състезателите не икономисаха комплиментите и високите си оценки, както за подготовката на надпреварите, по този начин и за атмосферата в ски зоната и града.А за гостите на Банско, на централния площад общината провежда атрактивна вечер, в която имаше доста обичайни кулинарни изкушения, впечатляващи танцов театър и лазерно шоу.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР