Удинезе постигна изненадваща победа с 1:0 като гост на Ювентус

...
Удинезе постигна изненадваща победа с 1:0 като гост на Ювентус
Коментари Харесай

Юве с първа домакинска загуба

Удинезе реализира изненадваща победа с 1:0 като посетител на Ювентус в мач от 24-ия кръг на Серия А, който беляза първото домакинско проваляне за отбора на Масимилиано Алегри през този сезон. Поражението у дома може да бъде с фундаментална стойност, защото по този начин Юве остава на второто място с 53 точки, като е на 7 от водача Интер, само че е с мач повече от „ нерадзурите “. Удинезе пък събра 22 точки и се изкачи до 15-ото място във краткотрайното класиране.

На „ Алианц Стейдиъм “ гостите поведоха в резултата след 25 минути игра. Томас Кристенсен насочи удар към вратата на Юве, само че Алекс Сандро блокира удара му. Топката обаче стигна до Лаутаро Джанети и при добавката той прати топката в мрежата на Войчех Шчесни.

Четири минути по-късно Андреа Камбиазо изведе Аркадиуш Милик в наказателното поле, само че полякът прати топката над вратата.

Три минути преди края на постоянното време за първата част вратарят на гостите Мадукс Окойе направи отлично избавяне, отразявайки удар с глава на Милик.

След почивката натискът на „ Старата госпожа “ се ускори, а в 56-ата минута удар на Милик бе блокиран от бранител на гостите.

Три минути по-късно полякът прати топката в мрежата след едно центриране от ъглов удар, само че попадението не бе зачетено, защото при центрирането топката напусна очертанията на терена.

До края на мача Юве опита да стигне най-малко до изравнително попадение, само че в отсъствието на Душан Влахович, офанзивата на „ Старата госпожа “ по този начин и не съумя да се отпуши и по този начин Удинезе завоюва трите точки, с които се отдалечи от зоната на изпадащите и отдалечи Ювентус от водача в класирането Интер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР