Удинезе нанесе първата загуба на Рома от началото на сезона

...
Удинезе нанесе първата загуба на Рома от началото на сезона
Коментари Харесай

Рома катастрофира тежко преди гостуването в Разград

Удинезе нанесе първата загуба на Рома от началото на сезона в Серия " А ". " Зебрите " се постановиха с мощното 4:0 над " вълците " в семейството си на " Дачия Арена " от 5-ия кръг. Дестини Удоджи в 5-ата, Лазар Смарджич в 56-ата, Роберто Перейра в 75-ата и Санди Ловрич в 82-рата минута вкараха попаденията за триумфа на домакините, които по този метод реализираха най-голямата си победа над Рома в историята си. Това пък е много тежък удар за римляните тъкмо преди гостуването на Лудогорец в Разград в Лига Европа.

Още през цялото време срещата не стартира добре за гостите. В 5-ата минута Рик Карсдорп реши да върне една топка с гърди към вратаря, само че Удоджи се прокрадна зад тила му лиши и означи от близко за 1:0.

Последваха положителни минути за " вълците " и превъзходен късмет пред Пауло Дибала, който се измъкна зад отбраната и стреля от воле, само че в ръцете на вратаря.

В началото на втората част играчите на Рома желаеха дузпа да изблъскване в тил на Зеки Челик, само че вместо това бранителят получи жълт картон за симулация.

В 56-ата минута обаче Удинезе удвои преднината си. Самарджич овладя една топка пред наказателното поле и шутира, тя тупна подло пред вратаря Руи Патрисио и се озова в мрежата за 2:0.

Четири минути по-късно гостите имаха късмет да се върнат в мача, само че изстрел с глава на Манчини се отби от гредата.

За сметка на това в 75-ата минута падна трети гол във вратата на Руи Патрисио. Този път Роберто Перейра бе оставен непокрит на добра позиция в пеналта и с грациозен изстрел прати топката във вратата за 3:0.

Крайното 4:0 бе завършено в 82-рата минута, когато домакините проведоха контраофанзива, Перейра подаде към Ловрич към точката на дузпата, а той засече във вратата.

Така Удинезе се изравни по точки с Рома, като и двата отбора към този момент имат по 10. " Зебрите " обаче излязоха на 4-ото място, до момента в който " вълците " към този момент са 5-и.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР