Уди Алън казва, че е имал „много, много щастлив живот“ на премиерата на 50-ия филм

...
Американският режисьор Уди Алън представи 50-ия си филм на филмовия
Коментари Харесай

Американският режисьор Уди Алън представи 50-ия си филм на филмовия фестивал във Венеция в понеделник, като каза пред репортери, че е имал „много, много щастлив живот“, без да споменава скандалите, които преследват последните му години.

„Имах само късмет и се надявам да се задържи, въпреки че очевидно е рано този следобед“, каза той пред репортери преди премиерата на първия си френскоезичен филм „Coup de Chance“.

„Имах двама любящи родители, имам добри приятели, имам прекрасна съпруга и брак, две деца. След няколко месеца ставам на 88 години. Никога не съм лежал в болница. Никога не ми се е случвало нещо ужасно“, каза той.

Иман Велани , Бри Ларсън и Тейона Парис в "The Marvels" Иман Велани, Бри Ларсън и Тейона Парис в "The Marvels" Marvel Entertainment

Четирикратният носител на "Оскар" режисьор на "Ани Хол" и други комедии имаше бурен личен живот, който го накара да бъде все по-отбягван от много знаменитости и ръководители в Холивуд.

Той попадна в заглавията през 90-те години на миналия век след аферата си и брака си със Сун-И Превин, осиновената дъщеря на бившата му любовница Миа Фароу, както и обвиненията в сексуално насилие от осиновената им дъщеря Дилън Фароу. Той винаги е отричал обвиненията и никога не е бил обвинен.

Алън и Превин, които имат 35-годишна разлика във възрастта, все още са женени и имат две осиновени дъщери.

В отделно интервю за Variety в кулоарите на филмовия фестивал, Алън каза, че подкрепя движението #MeToo, което постави интензивен фокус върху сексуалното неправомерно поведение в развлекателната индустрия. Но той добави, че може да стане и „глупаво... Когато е твърде екстремно“.

Филмовият фестивал във Венеция беше заклеймен от някои критици, че е дал на Алън престижно място за новия му филм, а малка група протестиращи демонстрираха шумно, когато той пристигна на червения килим преди премиерата на филма си, скандирайки „насилници“ и блъскайки се с полиция.

Пристигащите по червения килим продължиха безпрепятствено и групата скоро беше отстранена от пред кино Лидо, казаха свидетели.

Първоначално Алън възнамеряваше да избере американски актьори за главните роли, но каза, че винаги се е вдъхновявал от европейските режисьори, така че с удоволствие смени езиците, въпреки че не говори френски.

Ема Корин на снимката на 80-ия Международен филмов фестивал във Венеция в неделя. Ема Корин заснета на 80-ия Международен филмов фестивал във Венеция в неделя. Стефания Д'Алесандро/WireImage/Getty Images

„Беше много просто. Ако гледате японски филм, можете да разберете дали актьорската игра е добра, реалистична и естествена, или е драматична, глупава и твърде преувеличена. Тук е същото“, каза той.

Подобно на много от неговите филми, Coup de Chance черпи вдъхновение от темите за любовта, прелюбодеянието и смъртта. Въпреки това Алън каза, че не си струва да се занимаваме твърде дълго със смъртта.

„Няма какво да направите по въпроса. Това е лоша сделка и вие сте заседнали в нея“, каза той.

Алън вече е предполагал, че „Coup de Chance“ може да е последният му филм. В понеделник обаче той каза, че има добра идея за история, базирана в родния му Ню Йорк, и ще я направи, ако може да намери поддръжник, готов да приеме условията му – да не чете сценария или да знае кого е избрал.

„Ако някой глупак се съгласи с това, тогава ще направя филма в Ню Йорк“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР