Удавянето е най-често срещано при деца на възраст от 1

...
Удавянето е най-често срещано при деца на възраст от 1
Коментари Харесай

Как да осигурим безопасността на детето покрай водата на плажа?

Удавянето е най-често срещано при деца на възраст от 1 до 4 години

Само няколко минути без контрол могат да се окажат съдбовни, с цел да се удави малко дете. Ето за какво е животоспасяващо и неотложно да знаете някои съществени правила за сигурност. Най-често се случва, когато любопитните мъници намерят пътя си до плувен басейн или различен водоизточник, като вана, без родителите им да знаят, оповестява.

Едва ли има дете, което да може да излезе от водата без хиляди ангажименти от страна на родителите си. Но знайте, че е целесъобразно престоят във водата да не бъде повече от 10 минути. Освен това не позволявайте да влиза във водата рано заран, защото водата е към момента прекомерно студена, както и да влиза във водата след хранене. Веднага след излизането го подсушете детето и намажете със слънцезащитен крем.

Статистиката е тревожна, само че има доста стъпки, които можете да предприемете, с цел да държите детето си в сигурност. Ето някои от тях:

- Никога не го оставяйте единствено във или покрай вода. Това звучи явно, само че неналичието на контрол е една от главните аргументи децата да се удавят.

- Следете го деликатно, когато се намира покрай всеки източник на вода, без значение дали е плувен басейн, вана, спа център, езерце или плитък басейн.

- Никога не го оставяйте на грижите на различен юноша.

- Осигурете наблюдаване с допиране. Нека сте на една ръка разстояние.

- Определете „ наблюдаващ “, в случай че ви няма за малко. Назначете един възрастен, който деликатно да следи децата във или към водата от самото начало. Той в никакъв случай не би трябвало да се разсейва от телефони, другарство, домакинска работа или алкохол. Това е от значително значение, даже в случай че участват спасители.

- Запишете детето си на уроци по плуване. В взаимозависимост от неговото равнище на развиване, то може да стартира да се учи да плува още на 1 година. Проверете за клас, в който се преподава съществена водна подготвеност, в това число по какъв начин да влиза и излиза от басейна, да се обръща и плува.

- Поставете бариери. Ако имате басейн, оградете го с изолираща ограда, тъй че да няма достъп до него без ваша интервенция.

- Не оставяйте малчугана самичък в банята. Удавяне може да се случи даже и с леко нагълтване с вода.

- Носете избавителни жилетки на плажа. Малките деца би трябвало да носят такива всякога, когато са във или покрай вода.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР