Ударно назначаване на служители в ДАНС. До момента са наети

...
Ударно назначаване на служители в ДАНС. До момента са наети
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Чистка в ДАНС – гонят скатавките от работа

Ударно назначение на чиновници в ДАНС. До момента са наети 140 души, само че търсенето на нови попълнения продължава. Конкурсите, които сега са оповестени, са за хора с икономическо обучение и специалисти по киберсигурност, откри инспекция на Lupa.bg.

Директорът на Агенцията Пламен Тончев възобновява кадровия състав, с цел да предотврати хакерски офанзиви на институции, на каквито ставаме постоянно очевидци, както и да спре фалирането на банки след случая с КТБ. Предстои да бъде заменен така наречения „ междинен управителен състав “, чийто чиновници в продължение на 10 година имитират активност.

„ Сутрин като отидат на работа, отварят касите, с цел да извадят досиетата. Вечер ги връщат назад, без въобще да са ги поглеждали “, изясни пред Lupa.bg някогашен чиновник на Агенцията.

В момента в службата царува боен дух, защото нейният шеф Пламен Тончев и административният секретар Красимир Славов са ученици на военни учебни заведения. Дисциплината е сурова, което кара мнозина да напущат. Хората, назначени по времето на Бойко Борисов, са пуснали заявление за освобождение или за ранно пенсиониране. Това дава опция да бъдат назначени нови фрагменти, които да спасят имиджа на службата.

Депутатът от Има Такъв Народ проф. Николай Радулов разгласи преди дни, че в ДАНС работят футболсти. „ Там има няколко футболисти – назначени от Борисов, тъй като играли мач. Такива неща има и в разузнаването – чувал съм, че избрани хора са назначени, тъй като са доста ловки в строителните работи – зидаро-мазачи и така нататък “, описа той.

Тези „ футболисти “ обаче към този момент не са част от системата. Те сами са поискали да си тръгнат. Най-вероятно са решили, че не дават отговор на условията на Пламен Тончев и няма да се оправят с поставените им задания.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР