Ударната сила на американската морска групировка се състои от разрушителите

...
Ударната сила на американската морска групировка се състои от разрушителите
Коментари Харесай

С-400 в Сирия са пълна бойна готовност, Су-24 наблюдават действията на американски ВМС

Ударната мощ на американската морска формация се състои от разрушителите Donald Cook и Carney, подводниците Georgia от клас „ Охайо ” и John Warner клас „ Вирджиния ", които са носители на КРМБ (крилати ракети с морско базиране), написа ИА REX.

На собствен ред съветската формация разполага със средства за Противовъздушна отбрана, чиято основа съставляват ЗРК С-400, в пердах неотложно могат да влязат и 12 съветски изтребителя Су-30СМ от Върховен касационен съд в Хмеймим. Забелязана е нараснала интензивност на съветските самолети за отдалечен радиолокационен дозор А-50, противоподводни самолети Ил-38Н. Не би трябвало да се не помнят и опциите на съветските подводници в Средиземно море. Освен това американските кораби в региона на Кипър са в обсега на деяние на комплексите за брегова защита „ Бастион”.

Сирийската Противовъздушна отбрана разполага с многочислени ЗРК „ Бук-М2Э ", „ Панцир С1 ", осъвременени „ Печора-2М ", а по този начин също и С-200 „ Вега-Э ". Последните обаче са морално остарели и не са в положение да отразят ракетен удар.

Силите в района очевидно не са равни. Само в американската формация има 350 КРМБ „ Томахоук”. Дори с съветска помощ сирийските средства не могат да поемат подобен удар.

Всеки опит за цялостното използване на американската мощ обаче е зареден с огромна доза възможност от директен спор сред РФ и Съединени американски щати, което ще докара до световна злополука. В тези условия вероятността за нанасяне на масиран удар остава дребна. По-скоро пред опасността от световно стълкновение страните ще се лимитират с проява на мощ.

Друг фактор, сочещ за дребната възможност от пораждане на спор, е очертаващата се капитулация на терористите в Дума край Дамаск. Блокираните ислямисти поддържат непрекъсната връзка със своите куратори и надали биха с съгласили на евакуация, в случай че са уверени в нанасянето на масиран ракетен удар по позициите на сирийската войска.

Руските ЗРС С-400 в Сирия са приведени в цялостна бойна подготвеност, бомбардировачите Су-24 от базата в Хмеймим водят наблюдаване на дребна височина за дейностите на Военноморски сили на Съединени американски щати в източната част на Средиземно море, оповестяват обществените мрежи.

БЛИЦ напомня, че през април предходната година Западът насочи аналогични обвинявания за потребление на химическо оръжие от силите на Башар Асад. След това по заповед на Доналд Тръмп Съединени американски щати нанесоха с разрушителите „ Рос” и „ Портър” масиран ракетен удар по авиобазата Шайрат в провинция Хомс. Базата беше атакувана с 59 крилати ракети Tomahawk. До задачата обаче доближиха тъкмо 23 ракети, останалите се „ загубиха” по пътя. Част от тях паднаха в селища, починаха 10 души, в това число 4 деца.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР