Ударите срещу украинската столица се случват в деня, в който

...
Ударите срещу украинската столица се случват в деня, в който
Коментари Харесай

Лидерите от Г-7 обсъждат войната в Украйна и продоволствената криза по света

Ударите против украинската столица се случват в деня, в който стартира тридневната среща на Г-7 в Германия. Лидерите на седемте най-развити страни в света се събраха в замъка Елмау в Баварските Алпи. Основни тематики на форума са войната в Украйна и продоволствената неустановеност в света, която е последица от нея. От името на Европейския съюз в срещата вземат участие Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Германският канцлер Олаф Шолц и брачната половинка му Брита Ернст посрещнаха водачите на Англия, Канада, Франция, Италия, Япония и Съединени американски щати в замъка Елмау. В този сантиментален фон се разисква най-сериозната рецесия след Втората международна война. Часове след съветските удари против Киев, оттова приканиха за още наказания против Русия и още тежки оръжия за Украйна “. Сред тематиките са зърнената рецесия, провокирана от съветската обсада на украинските пристанища. Сред плануваните тематики са ембарго за съветското злато, както и американската концепция да се наложи таван на цената на съветския нефт, с цел да се лимитират опциите на Русия да финансира войната. Шарл Мишел означи внимателно, че за задачата е нужна поддръжката на всички страни от Европейски Съюз и мярката не трябва да удари техните стопански системи.

" Искаме да сме сигурни, че тази стъпка ще засегне Русия, а няма да направи живота ни по-труден. Има доста провокации за превъзмогване и би трябвало да сме сигурни, че разбираме какво е директното влияние, само че и какви са страничните последици ", съобщи Шарл Мишел, ръководител на Европейския съвет.

Лидерите на Англия и Франция се схванаха да усилят помощта за Украйна. Джонсън е предизвестил Макрон, че всеки опит да се уреди спора " в този момент " ще провокира неустойчивост. Американският президент Джо Байдън похвали домакина Олаф Шолц за " историческото " решение на Германия да усили разноските си за защита и му благодари за водачеството в отговор на рецесията.

" Хубавото е, че успяхме да останем единни, което Путин не очакваше ", съобщи Олаф Шолц, канцлер на Германия.

" Това се дължи значително и на вас. Трябва да сме единни. Путин разчиташе през цялото време, че НАТО и Г-7 ще се разцепят, само че това не стана и няма да стане ", разяснява Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

Байдън идва за повторно в Европа от началото на войната в Украйна. Той ще взе участие и в срещата на върха на НАТО в Мадрид, която стартира на 28 юни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР