Ударите на Украйна по кораби на руския Черноморски флот през

...
Ударите на Украйна по кораби на руския Черноморски флот през
Коментари Харесай

Столтенберг призна, че украинските удари по руски кораби в Черно море са нанесени с ракети на НАТО

Ударите на Украйна по кораби на съветския Черноморски флот през последните две години от украинския спор бяха осъществени с ракети, доставени от НАТО. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представяйки годишния си отчет за сигурността на НАТО, оповестява ТАСС.

По думите му, „ украинските удари по корабите на съветския Черноморски флот “ са нанесени от „ ракети Scalp и Storm Shadow, доставени от страните от НАТО “, и това съгласно него „ удостоверява значимостта на увеличението на доставките на ракети ” до Киев. Столтенберг не посочи кой е направил разузнаването и целеуказването по време на тези удари.

Руските хиперзвукови оръжия изискват от НАТО да сътвори солидна и многопластова система за противовъздушна и противоракетна защита, съобщи още Йенс Столтенберг.

" Хиперзвуковите ракети са в действителност съществено предизвикателство, което демонстрира, че Русия в действителност влага интензивно в съвременни оръжейни системи ", сподели той. - Това демонстрира потребността на НАТО от многопластова система за противовъздушна защита, комбинирана противоракетна и противовъздушна защита, както и смисъла освен на високото качество, само че и на огромното количество (на средствата за противовъздушна и противоракетна отбрана). Стратегиите, които следим в Украйна, са претоварване на противовъздушната защита посредством нанасяне на удари с талази от ракети и безпилотни самолети по едно и също време ".

Столтенберг увери репортерите, че НАТО „ към този момент разполага със средствата да се отбрани против тези ракети “. В поддръжка на тази теза генералният секретар на Алианса повтори изказванията на украинските управляващи, че благодарение на американските системи " Пейтриът " те „ са съумели да смъкват няколко съветски хиперзвукови ракети “.

„ Това е повода развиването на противовъздушната защита да е един от главните цели за развиването на военния потенциал на НАТО “, акцентира той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР