Удариме шамар на американците по лицето тази нощ с ракетна

...
Удариме шамар на американците по лицето тази нощ с ракетна
Коментари Харесай

Хаменей: Ударихме шамар на американците, но военен удар не е достатъчен

" Удариме пестник на американците по лицето тази нощ с ракетна офанзива, само че единствено боен удар не е задоволителен ", сподели през днешния ден иранският висш водач Аятолах Али Хаменей, представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Той направи изказване към нацията броени часове след нападението против военни бази в Ирак, употребявани от американските сили. Ракетната офанзива бе в възмездие за убийството на най-високопоставения ирански боен, военачалник Касем Сюлеймани, при американски въздушен удар в Багдад предходната седмица.

Аятолах Хаменей сподели, че " порочното наличие на Съединени американски щати в района би трябвало да завърши ", тъй като то носи " война, разделяне и опустошение ". Той упрекна също Вашингтон, че се пробва да отстрани ливанското шиитско придвижване " Хизбула ", което е съдружник на Иран, с цел да окаже услуга на Израел.

Иранският висш водач още веднъж посочи заслугите на убития Сюлеймани, който назова " популярен, самоуверен боец " и " наш безценен другар ".

Изявление след ракетния удар през миналата нощ направи и иранският президент Хасан Рохани. Той сподели, представен от организация Фарс, че Вашингтон може " да е отрязал ръката " на военачалник Сюлеймани, само че в отговор ще бъде отсечен " кракът " на Америка в района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР