Удари на възмездието по пристанищата на Одеса и Николаев за

...
Удари на възмездието по пристанищата на Одеса и Николаев за
Коментари Харесай

Възмездие връхлита в зоната на СВО. Истината, която не бързат да говорят публично

Удари на възмездието по пристанищата на Одеса и Николаев за Кримския мост, липса на муниции, украинска контраатака и война с дронове. Как технологията трансформира разпоредбите на войната? За всичко това беседваме с военния специалист на Царград Андрей Пинчук.

Ракетните удари против пристанището в Одеса станаха най-мощните в историята на СВО. Според кмета на града Генадий Труханов те не помнят нищо с подобен мащаб. Руското министерство на защитата акцентира, че нощната офанзива в Одеса е акт на възмездие за Крим и Кримския мост. На 17 юли украинските бойци благодарение на Запада взривиха Кримския мост, вследствие на което починаха двама души - мъж и жена, а щерка им беше тежко ранена.

Според формалния представител на Министерството на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков съветските военни са блъснали индустриални цехове и хранилища за безпилотни катери в региона на Одеса и Иличевск, Одеска област, унищожени са обекти на горивната инфраструктура и хранилища на въоръжените сили на Украйна с муниции край Николаев. Също по този начин, високоточно оръжие е блъснало авиобаза Канатово на украинските Военновъздушни сили.

Конашенков заяви, че задачата на удара е реализирана, всички набелязани цели са изумени. Но за какво такива офанзиви не се вършат постоянно? За това приказва редакторът на отдела за следствия на Първи съветски Александър Степанов с първия министър на държавната сигурност на ДНР, полковника от запаса на ФСБ Андрей Пинчук в новия план на Царград „ Силата е в истината “.

Възмездие за терористичните офанзиви в Крим

Александър Степанов : Андрей, след ударите по Кримския мост ние нанесохме ответни удари по пристанищата на Одеса и Николаев и по други обекти. Защо приказваме за ответни удари? Защо тези удари не са постоянни?

Андрей Пинчук : Обществото има осведомителни упования. След такива мъчителни процеси като удара по Кримския мост хората желаят да чуят някакво осведомително пояснение, осведомително облекчение. Но мисля, че това е чиста изразителност.

Възмездие е, когато потенциалът на тази интервенция надвишава потенциала на настоящата интервенция, в границите на която се прави. И би трябвало да е повече от всичко, което се случва към СВO сега. Но дали е по този начин?

Представете си, че лети аероплан. Носи ракети X-22, да вземем за пример. Или три броя от 59-ките. Едната ракета е ракета за възмездие, а другите две ракети са просто ракети в границите на СВO. Летят към задачата, има детонация. И по този начин, по какъв начин ударите на възмездието се разграничават от ударите, които не са за отмъщение?

Слушах прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков и формалния представител на Министерството на защитата Игор Конашенков, които излязоха и споделиха: военни цели, употребявани за терористични цели, бяха ударени като възмездие. Това е военна цел! И по тази причина не бих харесал тази терминология.

На първо място, тези офанзиви са ориентирани към запасите, към поточните линии. Защото от време на време ги трансформират в агрегатно положение. Но ударите, за които приказваме, бяха ориентирани към друго. Това не са ответни удари. Те са прагматични и се концентрират върху пристанищната инфраструктура. Защото откакто Русия се отдръпна от договорката за зърно, украинският президент Владимир Зеленски се опита да направи подобен финт: да убеди турците и някой различен да продължат трафика без Русия под прикритието на турски, натовски флагове и кораби.

Недостигът на муниции

- Нашето Министерство на защитата твърдо сподели, че няма да допуснем това.

- Как да не можем да го допуснем? Ще стреляте по зърновозите в морето? Няма ли да е същото? Никой няма да направи това. Единственият метод да се предотврати това е да се унищожи пристанищната инфраструктура и зърнохранилищата. Просто да няма закъде да плуваш.

И то по този начин, че нито една морска застрахователна компания да не издава застраховка, осъзнавайки, че това е военна зона. Това значи, че това е зона с висок риск. Следователно тези удари имат съответна приложна прагматична цел.

Що се отнася до оръжията. Дойде края на руското въоръжение. А западните оръжия имат индустриален цикъл. Всички помним тази тежка изразителност, която докара до това, което беше наречено „ протеста на Пригожин “. Това е неналичието на муниции.

Знаете ли какъв брой им е споделил началникът на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, че им трябват артилерийски снаряди дневно, когато са се водили боевете в Бахмут? 80 хиляди снаряда. И в случай че смяташ за 10-12 дни, тогава това е към един милион снаряда. Тоест разходът на муниции е безразсъден. Разбира се, друг от Великата отечествена война, само че въпреки всичко голям. Опразват се складовете.

Какъв е казусът с едни и същи артилерийски снаряди? Артилерийският барут не се взема от на никое място, не пада от небето. Изработен е от разнообразни естествени съставки. Памук, механически коноп и други А годишна продукция няма. И запаси няма. Невъзможно е да се доближат такива размери едновременно. Но в този момент Русия напредва. Наистина се усили производството. Но би трябвало да възстановим селското стопанство.

Западът готви военно закононарушение

Говореше се, че доставките на касетъчни муниции за Украйна се стопират. Както си спомняме, Русия, Украйна и Съединени американски щати не са утвърдили това в конвенцията за неизползване на касетъчни муниции.

- Нищо не се стопира. Това се дължи на обстоятелството, че линиите за доставка на муниции не работят, нямат задоволително. Те в действителност в този момент ги построяват, също като нас. Има основана дупка, която те запълват с касетъчни муниции. И няма значение, че те не са утвърдили конвенцията за възбраната им, точно Америка разгласи преди година-две, че " това е чудовищно и нечовешко военно закононарушение ". И ето ти на – мина малко време! И в този момент споделят: дано бъдем малко военнопрестъпници.

Можем ли да използваме тези касетъчни муниции? Имаме ли ги и ние?

- Със сигурност. Имаме доста ракетни системи за залпов огън като Ураган и Смерч.

Но ние към момента не ги използваме? Чакаме те да стартират първи?

- Ясно е, че когато се употребяват касетъчни снаряди, ще има починали. Но когато един боец е окопан по всички инженерни правила, те не са рискови за него. Те се изстрелват и се разпръскват във въздуха. И в случай че седите в своя окоп, тогава касетъчните муниции няма да ви създадат нищо.

Каква е заплахата тогава?

„ Опасни са в нахлуване. Ето, ти започваш придвижване. Отработват своето същите тези " Ураган ", " Смерч ". Съответно касетите се разлитат. Но това е местна офанзива. И откакто Украйна съобщи, че те са в нахлуване, а не ние, тогава, съгласно тяхната логичност, поражда въпросът: за какво им трябват тези касетъчни муниции?

Освен това касетъчните муниции са рискови за цивилните. Но защото се доставят в огромен размер, трябваше да кажат нещо. Ами да успокоят Украйна. Не можеше да им се каже: свършват ви патроните, снарядите, само че нищо няма да ви дадем, нямаме още нищо. Затова взеха решение по този начин.

Войната с дронове

Андрий, ние видяхме, че незабавно щом Украйна стартира да употребява по-активно морски дронове, като цяло БПЛА от разнообразни типове, дронове, незабавно започнаха да се популяризираха. Boeing неотдавна разгласи, че тества нов вид подводен БПА.

„ Светът в действителност е в безпилотна гражданска война. Имаме безпилотни камиони, които се движат по автомагистралата Москва-Петербург. Yandex пусна безпилотно такси. И съветските пощи пускат дронове. Дронът е нов софтуерен свят. Което е изключително обвързвано с AI и по-сложни решения. Няма такава твърда обязаност със СВO. Просто дроновете в действителност трансформират картината на света.

Една от напредналите области на военното дело, върху която работи Западът, са хиперзвуковите дронове. Това са ракети и противоракети. И какво да вършим с него не е ясно. Що се отнася до военноморските дронове, ще кажа следното: има такова научно проучване като симулация на военни интервенции в Китайско море към Тайван.

По създание американците сътвориха нов боен съюз към казуса с Тайван. И е потвърдено, че в случай че нуклеарният фактор бъде отстранен, то по време на морските бойни дейности, техен приоритет ще бъдат не подводниците, а безпилотните самолети. И всички международни военни проучвателен центрове работят върху това, с цел да усилят своите благоприятни условия.

- А ние по какъв начин сме, имаме ли?

- Това е въпрос към Министерството на защитата. Имаме дронове, това е несъмнено. Владимир Путин разгласи към един трилион рубли за стартирането на националния план за дронове. Но ние приказваме повече за цивилен дронове.

Аз съм парещ последовател на основаването на настрана поделение или тип безпилотни войски в армията. Да овладеят както морски, въздушни, по този начин и наземни дронове. Да се приспособяват към новата действителност. Но това към този момент са разнообразни военнорегистрационни специалности, разнообразни научни институти, друга логистика.

Не е същото, което виждаме в този момент, в това число и полуконтрабанда. Когато дроновете са изведени на фронта... И то всеобщо, с техните обсеги и бойни задачи, с междувидовото военно взаимоотношение. Тогава ще бъдем в тази логичност. Но към този момент към момента не сме в нея.

Да, основани са към дузина безпилотни роти, пуснат е първият батальон. Предимно въз основата на ВДВ. Но всичко това е занаятчийство и не е систематично. А светът върви в тази посока.

- Благодаря ти!

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР