Удари 15 ч. от 15 ден на 5-ия месец. Кандидатът

...
Удари 15 ч. от 15 ден на 5-ия месец. Кандидатът
Коментари Харесай

15 ч. от 15 ден на 5-ия месец Радев връчи мандат за съставяне на правителство на номинираната от ГЕРБ-СДС Мария Габриел

Удари 15 ч. от 15 ден на 5-ия месец. Кандидатът на ГЕРБ-СДС Мария Габриел получи изследователски мандат от президента Румен Радев.

При връчването му президентът изрече вярата той да бъде изпълнен.

„ Поемам с отговорност проучвателния мандат. Господин президент, желая да Ви благодаря, че Вие и президентската институция сте гаранция за спазването на висшия закон на България - Конституцията ”, разгласи пред президента Габриел.

Номинираната за министър председател Мария Габриел ще има една седмица да показа състав и конструкция на бъдещо държавно управление. След това кабинетът би трябвало да бъде гласуван от Народното събрание.

Пред Румен Радев Мария Габриел още веднъж удостовери, че ще предложи експертно държавно управление с небосвод една година.

„ Ще направя всичко допустимо в границите на този изследователски мандат България да има устойчиво, работещо, постоянно държавно управление. За това моето предложение ще бъде за експертно държавно управление, обединено към ясни цели, които имат една цел - благосъстоянието на българите и престижът на България ”, добави номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС.

По конституция първият мандат се връчва на най-голямата политическа мощ, в тази ситуация това е ГЕРБ-СДС. Те имат седем дни за сформиране на кабинет. Ако мандатът не бъде изпълнен или не получи поддръжката на Народното събрание, следва вторият - който отива при „ Продължаваме Промяната - Демократична България ”.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР