Ударен старт на пленарния ден в сряда. Депутатите вече са

...
Ударен старт на пленарния ден в сряда. Депутатите вече са
Коментари Харесай

Депутатите отново ще гласуват електронно

Ударен старт на пленарния ден в сряда. Депутатите към този момент са внесли 33 нови законопроекта, а системата за гласоподаване към този момент действа обикновено.

Правната комисия ще прегледа шест разновидността на Изборния кодекс, в това число и импортираните от ГЕРБ –СДС хрумвания за мажоритарен избор. Той планува страната да бъде разграничена на 234 едномандатни изборни региона и шест в чужбина.

Снимка: btvnovinite.bg

Ще се прегледа и настояването на „ ИТН “ дотацията за партиите да стане 1 лева

Снимка: btvnovinite.bg

В сряда е и първото съвещание на комисията за проверка на ръководството на Борисов.

Снимка: btvnovinite.bg

Отново на площад „ Народно заседание “

След като два пленарни дни депутатите гласоподаваха с повдигане на ръка, системата за гласоподаване към този момент е преместена от някогашния Партиен дом в постройката на площад „ Народно заседание “.

Депутатите от 45-ия парламент към този момент ще могат да гласоподават електронно – във вторник те направиха тест на системата.

Системата не даде отклонения по време на подготовката.

„ Това са пултовете от другата постройка, от другата пленарна зала. Това, което всички недоумяваме е, по какъв начин може да се влезе в нова зала със остаряла техника. Оказва се в новата зала няма и ново озвучаване, което да отговоря на условията “, изясни ръководителят на Народното събрание Ива Митева.

Засега депутатите гласоподават с краткотрайни карти, до момента в който станат подготвени тези с биометричните им данни. При регистрация се натиска случайно определен бутон, с цел да бъде осъществена регистрацията.

Стаите на парламентарните групи към този момент са избрани. Левицата се оказа в десния коридор.

„ Но видяно оттова, откъдето се влиза е левия. За нас е значимо да свършим работата, за която сме изпратили “, разяснява депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ – Пламен Милев.

От ГЕРБ-СДС желаят отговори какво ще се случи с другата пленарна зала.

„ Много е елементарно да местиш нещо. Това е като побутване на монументи – ще бутнем паметника, а след това какво ще вършим на негово място, тъй като някои хора първо работят, след това мислят “, сподели зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС – Тома Биков.

Преустройството на зала „ Света София “ в някогашния Партиен дом струваше малко над 23 млн. лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР