Ударът по хутите от САЩ и Великобритания е само предупреждение

...
Ударът по хутите от САЩ и Великобритания е само предупреждение
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Ударите на САЩ и Великобритания по хутите са само първата стъпка

" Ударът по хутите от Съединени американски щати и Англия е единствено предизвестие и първа стъпка. Следващите удари ще бъдат по-сериозни ". Така проф. Владимир Чуков разяснява пред БНР ударите в Йемен, нанесените от двете страни.

Той заяви и последни данни за офанзивата - осъществени са 73 полета, изстреляни са 100 ракети, атакувани са 60 цели в 12 позиции, в шест провинции.

" Най-интересното на тази офанзива е, че тактически е била предизвестена. Те са уведомили хутите, че ще бъдат нанесени такива удари посредством медиатори, с цел да няма цивилни жертви. И това си проличава по жертвите - петима убити и шестима ранени, всички военни ", добави проф. Чуков.

" Идеята не е да се унищожават военните активи, а да им покажат, че би трябвало да прекратят. Анализите от Йемен са по посока, че хутите имаха самочувствието на непобедими, в този момент са със скършена воля, те са унижени, това е главният извод. Атаката е предизвестие, че в случай че имат нападателна политика идващите удари ще са по-сериозни ", сподели още проф. Владимир Чуков в предаването " Хоризонт за вас ".

Той напомни, че последните удари на хутите са от времето на Барак Обама през 2016 година А Тръмп е подценил спора, считайки, че са забъркани във вътрешна йеменска война и не го касае.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР