Ударът на века с криптовалута, пише в заглавие турският в.

...
Ударът на века с криптовалута, пише в заглавие турският в.
Коментари Харесай

Ударът на века с криптовалута: Мащабна измама разтърси Турция

" Ударът на века с криптовалута ", написа в заглавие турският в. " Сабах " тази заран. " Светът на цифровите пари се разтресе от най-голямата машинация в историята на републиката ".
Още по тематиката
Вестникът оповестява за хипотетичната машинация на платформата за криптовалута Thodex, чиито консуматори се оплакаха, че нямат достъп до активите си.

Изпълнителният шеф на платформата Фарук Фатих Йозер е избягал в чужбина с два милиарда $, а парите на 400 хиляди пострадали от измамата са се изпарили, написа " Сабах ".

Вестникът разяснява, че Thodex е третата по величина борса за криптовалута в Турция. Йозер я основава през 2017 година За да притегли вложители, той подхваща рекламни акции с известни лица, лотарии за първокласни коли, а последно бе заречен да раздаде и два милиона от криптовалутата Dogecoin, показва изданието.

Спрямо Йозер е стартирано следствие, а сметките му в банка МАСАК са замразени. Потърпевши от измамата са най-вече младежи от всички публични сегменти - от бръснари до предприемачи и от студенти до домакини, отбелязва " Сабах ".

В. " Дюня " също написа по тематиката през днешния ден, окачествявайки схемата като " един от най-големите случаи на машинация в Турция ". Според вестника абсурдът е провокирал полемика за нуждата от регулация от държавните управляващи на пазара на криптовалута.

" Има пропуски в контрола, тържищата за криптовалута би трябвало да бъдат подложени на сериозна регулация ", счита Волкан Дюлгер, специалист по правата в цифровия свят.

 Всички приказват за света на Crypto. Време и вие да влезете в него! Виж още

Необходимостта от незабавно контролиране на пазара за криптовалута акцентираха и други експерти, съгласно които това е решението, с цел да не се повтаря нов сходен случай, написа още изданието.

" Криптоземетресение ", гласи заглавието на " Дирилиш постасъ ", съгласно който " изказванието за удар в размер на два милиарда $ се е стоварило като бомба на земята ". Случаят излязъл нескрито, откакто интернет платформата Thodex била затворена, а достъпът на потребителите пресечен. На уеб страницата бе качено пояснение, съгласно което краткотрайното прекъсване на платформата се дължи на протичащ развой по продажба. Същевременно обаче в интернет се появиха фотоси по какъв начин основателят на платформата Фарук Фатих Йозер напуща страната.

" От 2018 година влагам в тази компания. Не желая да допускам, че съм изгубил ", споделя " ужиленият " консуматор Магдур Халяк Т.

В Туитър притежателят на Thodex Фарук Фатих Йозер отхвърли изказванията за машинация и съобщи, че до няколко дни ще се върне в Турция, показва още " Дирилиш постасъ ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР