Ударът на Паралуело в продълженията отвежда Испания на полуфиналите на Световното първенство

...
Резервният играч Салма Паралуело отбеляза победен гол в продълженията, за
Коментари Харесай

Резервният играч Салма Паралуело отбеляза победен гол в продълженията, за да изведе Испания до нервна победа с 2-1 над Холандия и до полуфинал финали на Световното първенство за жени за първи път.

19-годишното крило на Барселона преодоля резултата 1-1 в петък, когато се хвана за централна топка, преряза холандски защитник отвътре и отвън и отприщи удар, който се отби от гредата в мрежа.

„Важно е за всички“, каза Паралуело след мача. „Успяхме. Борихме се до последно. Вярвахме.”

Поставилият се на шесто място Ла Роха, който не бе преминал осминафиналите в две предходни участия на Световното първенство, ще се изправи срещу Япония или Швеция за място на финала в Оукланд във вторник.< /p>

Всички голове дойдоха късно в напрегната игра, като Мариона Калдентей отбеляза първия гол за Испания от дузпа в 81-та минута, след като холандският защитник Стефани Ван дер Грагт се справи с топката в наказателното поле.

Ван дер Грагт, в последния си мач преди пенсиониране, спечели известно изкупление, когато изравни в 91-ата минута, за да изпрати надпреварата в продължения пред 32 021 фенове на Регионалния стадион Уелингтън.

Деветият в ранглистата холандец, който беше подгласник на Съединените щати преди четири години във Франция, стана последният фаворит на турнира, елиминиран в турнир, пълен с сътресения, със САЩ, Германия, Канада и Бразилия вече я няма.

„Сега е трудно“, каза Ван дер Грагт след мача.

„Имахме възможност в продълженията и не отбелязахме, те имаха една възможност и вкараха. Това е футболът.“


Холандците трябваше да благодарят на вратарката Дафне Ван Домселаар, че не изоставаха в 17-ата минута, след като тя направи страхотно спасяване, за да отбие удара с глава на Алба Редондо отблизо в гредата.

Топката се върна обратно към Редондо, който удари втори опит от същата дървена конструкция.

Испания продължи да доминира във владението на топката и изглежда беше възнаградена с гол в 37-ата минута, когато Редондо имаше проблеми с овладяването на центриране пред вратата, но Естер Гонзалес го мушна от засада.

Холандците бяха готови да отпразнуват дузпа в 64-ата минута, след като нападателят Линет Бееренстейн се сблъска със защитника Ирен Паредес в зоната, но отново се намеси VAR.

Бееренщайн имаше няколко отлични положения за гол, но нападателят на Ювентус стреля един встрани от вратата и друг малко над напречната греда.

Историческият прогрес на Испания идва въпреки грозния бунт на играчите в подготовката за турнира.

Петнадесет играчи се обявиха за недостъпни за избор през септември, като казаха, че събитията с националния отбор са повлияли на емоционалното и физическото им здраве. Те насочиха по-голямата част от оплакванията към треньора Хорхе Вилда.

Испанската федерация подкрепи треньора, но само шестима от бунтовниците се върнаха да играят на Световното първенство.

"Както виждате, всички празнуваме", каза треньорът на Испания Хорхе Вилда. „Продължаваме да творим история. Играта беше по-трудна, отколкото можеше да бъде.

„Невероятно е как продължаваме да се борим, както сме го правили, в лицето на трудностите. Трябваше да продължим да вярваме.“

Неговият холандски колега Андрис Йонкер каза, че отборът му е доказал в турнира, че заслужава да бъде сред най-добрите отбори в света.

„Дадохме всичко от себе си. Опитахме се да замаскираме слабостите си и да покажем силните си страни, но има само едно решение: трябва да играете напред, трябва да вземете топката, да останете на топката, да направите играта“, каза той.

„Това, което показахме по време на този турнир, понякога беше фантастично, понякога по-малко от това.“


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР