Ударът, извършен предния ден по търговските центрове в Донецк, е

...
Ударът, извършен предния ден по търговските центрове в Донецк, е
Коментари Харесай

Песков: Ударът по търговските центрове в Донецк е чудовищен терористичен акт

Ударът, осъществен предния ден по комерсиалните центрове в Донецк, е колосален терористичен акт от страна на Киев. Това съобщи прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков в диалог с публицисти.

„ Ударът, осъществен предния ден по комерсиалните центрове в Донецк, е колосален терористичен акт. Защото се употребяват безразборни оръжия, което докара до жертвите на толкоз доста хора “, сподели Песков.

Според него киевският режим продължава да демонстрира зверското си лице, нанасяйки удари по цивилни.

Киевският режим продължава да демонстрира зверското си лице

те нанасят удари по гражданска инфраструктура, нанасят удари по хора, по цивилно население “, сподели представителят на Кремъл. Той акцентира, че „ Министерството на защитата на Руската федерация, системите за противовъздушна защита и други съответни ведомства подхващат нужните ограничения за отбрана против този тип терористични офанзиви “.

Руският президент Владимир Путин получи отчети за случая

и също даде нужните инструкции. Песков акцентира, че локалните управляващи подхващат нужните ограничения, тъй че няма проекти за особено изказване от Кремъл в тази връзка. „ Естествено, имаше съответните отчети, президентът даде нужните инструкции – сподели Песков. „ На републиканско равнище се вземат всички нужни ограничения за оказване на здравна помощ на ранените “.

Песков акцентира, че „ сърцата на жителите на цялата страна в този момент са с жителите на Донбас и тези, които изгубиха близки вследствие на тази чудовищна терористична офанзива “.

„ Категорично осъждаме това. Разбира се, специфична военна интервенция ще продължи, с цел да защитим нашия народ от тази заплаха “, сподели Песков.

 

Източник: ТАСС / Превод:

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР