Удар с дрон, извършен от ръководената от Америка коалиция в

...
Удар с дрон, извършен от ръководената от Америка коалиция в
Коментари Харесай

САЩ ликвидира високопоставен лидер на ИД, планирал атаки в Европа

Удар с дрон, осъществен от ръководената от Америка коалиция в Северозападна Сирия, е умъртвил почитан член на терористичната формация " Ислямска страна ", който е бил виновен за планирането на офанзиви в Европа, заяви армията на Съединените щати във вторник.

Няма убити или ранени цивилни при удара, оповестиха военните.

Смъртта на високопоставения член на ИД се чака " краткотрайно да наруши способността на организацията да възнамерява външни офанзиви ", споделиха военните.

„ Ислямска страна продължава да съставлява опасност. Макар и деградирала, групата остава способна да организира интервенции с готовност да нанесе удари оттатък Близкия изток “, сподели в изказване шефът на CENTCOM военачалник Майкъл Курила.

Сирийската гражданска отбрана на опозицията, известна още като Белите каски,заявив понеделник, че човек е бил погубен от " ракетен удар от неидентифициран дрон " в покрайнините на град Кили, северно от Идлиб.

„ Нашите екипи реагираха и откараха раненото лице в болница Баб Ал-Хава, където той умря “, споделиха Белите каски в туит.

Ударът от понеделник беше последният от поредност офанзиви през последните години, ориентирани против високопоставени членове на ИД в Северозападна Сирия.

През февруари удар с дрон умъртви двама локални деятели, в началото разпознати като членове на Horas al-Din, споредAssociated Press.Сирийската обсерватория за правата на индивида по-късно заяви, че един от тях е почитан член на ИД.

Лидерът на Ислямска държаваАбу Бакр ал Багдади, тогаванай-издирваният терорист в света, беше погубен през октомври 2019 година при ръководена от Съединени американски щати интервенция в Северозападна Сирия.

Неговият правоприемник Абу Ибрахим ал-Хашими ал-Курайши бешеубитпри нахлуване на Съединени американски щати през февруари 2022 година, а последващият водач Абу ал-Хасан ал-Хашими ал-Курайши бешеубит от сирийските бунтовницимесеци по-късно през октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР