Удар на автобуса в бордюра може да е една от

...
Удар на автобуса в бордюра може да е една от
Коментари Харесай

Пътни експерти с първи версии за изгорелия автобус на АМ Струма

Удар на рейса в бордюра може да е една от аргументите за жестокия , при който рейс изгоря на Автомагистрала Струма и аргументи гибелта на 46 души.

На някои от фотосите от мястото на нещастието се вижда бордюра, в който най-вероятно се е блъснал рейсът. Според пътния специалист Диана Русинова той е доста висок и не може да бъде над 7,5 см на автомагистрала.



" Той безусловно служи като трамплин и подмята транспортно средство с висок център на тежестта и оттова то става неуправляемо. И като прибавим мократа настилка си представете какво се е случило ", сподели Русинова пред bTV.

Тя уточни и място, на което се вижда, че р астителността е почнала да завладява пътя, а това води до задържане на вода на пътната настилка. 

Според нея аргументите за случая може да са от техническа нередовност до спукана гума.

" Къде са контролните органи? Проверили ли са водача дали е ял, дали е спал ? Къде са институциите, къде са хилядите сигнали, които са изпращали? " Такива поредност от въпроси насочи специалистът по пътна сигурност Диана Русинова пред Българска национална телевизия.

" Тук има доста значим въпрос. Трябва по някакъв метод като страна да подсигуряваме сигурността на хората по нашите пътища, а сега не сме в положение ", на мнение е Русинова.
Богдан Милчев: Не си взехме поука след Своге
" След Своге не си взехме поука. Ние молехме, безусловно молехме, да се образуват групи и да се стартира да се работи по пътната безопаснос...

" От години настояваме да се усъвършенства пътната сигурност. Факт е, че към този момент е станало немислимото. Състоянието на пътищата ни е тежко и рисково “, още веднъж повтори тя в ефира на bTV.



" Виждате какъв брой доста прахуляк и всевъзможни други скални маси са свлечени върху платното за придвижване. Всичко това, когато завали дъжд, познайте къде отива – върху платното. След това става съвсем невероятно да се спре “, разясни Русинова.

На всеки няколко часа би трябвало да има отмора, само че не е гаранция, че водачът е почивал. По думите ѝ секторът на автомагистралата, на който стана случая е в безобразно положение, като положението на маркировката, знаците и мантинелите също не са в положително положение.

Става проблем, когато се случи такава злополука. Контролът би трябвало да бъде сбъднат и да бъде изработен разбор на самата пътна инфраструктура. Нехайството от АПИ и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ постоянно води до такива произшествия. Къде е бил контролът на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, недоумява Русинова.
Огнен Ад! 46 души починаха при пожар в рейс на автомагистрала " Струма "
Най-малко 46 души починаха, откакто пътнически рейс с македонска регистрация се възпламени на автомагистрала " Струма ". Трагичният инци...

Тя уточни, че би трябвало да бъдат взети незабавни ограничения, с цел да може подобен случай да не става и на другите пътища и автомагистрали.

От 6 месеца страната отхвърля връзка с неправителствения бранш. Русинова настоя незабавно за две оставки – тази на шефа на дирекция в АПИ, който дава отговор за пътната сигурност и на изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.

Русинова уточни, че промяната в пътната сигурност закъснява и виждаме какви са последствията за това.

Института по пътна сигурност напомни, че в България е най-високата позволена скорост по автомагистралите, а пътищата ни са в най-тежко положение. 



Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР