Удължиха с 24 часа ареста на българина Желяз Андреев, който

...
Удължиха с 24 часа ареста на българина Желяз Андреев, който
Коментари Харесай

Удължиха ареста на българина, когото САЩ искат да затворят


Удължиха с 24 часа ареста на българина Желяз Андреев, който беше арестуван по искане на прокуратурата в Маями. Той е упрекнат в търговия със Сирия в нарушаване на ембаргото на Съединените щати през 2013 и 2014 година.

Андреев е зад решетките от 2 дни с прокурорска мярка за 72 часа. Във вторник роднините му бяха позволени да се видят с него.

Властите към този момент снеха пояснения от 29-годишния мъж. Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане за краткотрайното му задържане за период до 60 дни.

Младият мъж работил в прът център. Работата му била да дава отговор на имейли и телефонни позвънявания, и той търгувал със сирийските авиолинии. Така обаче е нарушил ембаргото на Съединени американски щати за търгуване със Сирия.

Управителите на компанията към този момент излежават 2-годишни присъди в Съединени американски щати.

За празниците Желяз Андреев и приятелката му Милена идват в Добрич. В събота Желяз е извикан в полицията за информация сякаш за ПТП, на което е станал очевидец. Отива, само че е арестуван с искане за екстрадиция в Съединени американски щати за това, че търгувал със сирийските авиолинии като чиновник на компания, която е напуснал преди две години.

Адвокатът му към този момент е обжалвал ограниченията за задържане, само че към момента няма решение.

„ Смятам, че задържането му е безусловно незаконно”, съобщи юристът Боян Лимберов. „ Вчера ми се отхвърли среща с него”.

Приятелката на Желяз описа и по какъв начин са работили в прът центъра.

„ Дава ни се портфолио в системата с клиенти и техните контакти и ние като продавачи се свързваме с клиентите, с цел да презентираме услугите. При взето питане пускаме към отдел „ Покупки” запитване за съответните елементи, с цел да можем да ги предложим с надценка на клиента”, изясни пред NOVA Милена. „ В случая е имало покупка на части. Желяз се е съветвал с директния си ръководител”, описа още Милена.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР