Удължиха концесията на стадион "Христо Ботев" Залата по художествена гимнастика

...
Удължиха концесията на стадион "Христо Ботев" Залата по художествена гимнастика
Коментари Харесай

Залата по художествена гимнастика - оазис в пущинака

Удължиха концесията на стадион "Христо Ботев "

Залата по художествена гимнастика е като оазис в пустинята, наименуван стадион " Спартак ". Преди няколко месеца оборудването бе напълно ремонтирано - заменена е дограмата, а фасадата е санирана. В залата се готвят бъдещи шампионки по художествена гимнастика. Заслугата за цялостната смяна е на някогашния нападател на Спартак Николай Праматаров и неговата брачна половинка Мария Илиева - Праматарова. Миналата есен клубът по художествена гимнастика получи залата с контракт за 10 години. Стъклата бяха изпочупени, подът - разяден, покривът течеше, боята по стените се люпеше, през дограмата се гонеха ветровете. Сега всичко е ново и чисто. 

" Обновихме залата с огромен копнеж. Направихме го от сърце, тъй като знаем, че е за децата. Да имат свое място и база, в която да се развиват, да се учат на труд и почитание - правила, които са доста значими освен в спорта, само че и в живота ", твърди Николай Праматаров. 

Спомня си, че самият той е израснал на този стадион и постоянно с обич се връща тук. " Когато започнахме да ремонтираме залата, имаше доста сложни моменти. Работата продължи повече от 4 месеца. Положението преди ремонта по никакъв начин не беше положително. Всеки, който е влизал в залата и е минавал извън, знае какво беше. Не желая обаче да акцентирам на това. Искам хората да я припознаят в настоящия тип, с тези радостни деца, които всеки ден идват тук на тренировки. Направихме главен ремонт. Като се стартира от покрива, през външна изолираност, промяна на дограмата, замазка на пода. Не съм осведомен с концесията на стадион " Спартак ".

Нямам нищо общо с футболния профил на стадиона. Залата е в договорни връзки. Няма общо с концесията. Не желая да разясня периода на контракта. Това са сред нас и общината договорни връзки. Няма по какъв начин другояче да влезем и да упражняваме. Залата дава отговор за условията по художествена гимнастика.  Искам да благодаря за поддръжката на кмета Иван Тотев, на заместниците му Димитър Кацарски и Георги Титюков, както и на Петър Зехтински. Ще се веселя да се откри добър собственик и за стадиона, на който минаха моите най-хубави години. Надявам се в най-скоро време да бъдат направени терени за децата, които да могат да упражняват при естествени условия,  а футболният " Спартак " да се завърне с мъжки тим там, където му е мястото ", споделя Праматаров. 

Той самият е играл на този стадион от 1991 до 1996 година. Тогава отборът стигна до " А " група, когато за един сезон се случи по този начин, че Пловдив имаше 4 тима в елита. Надява се това време в миналото да се завърне. Според него обаче да инвестираш във футболен клуб е съществено предизвикателство - изискват се доста средства и самообладание. Решил е да подкрепя брачната половинка си, която се занимава с деца в хубав спорт като художествената гимнастика. 

" Малките занапред се построяват и по тази причина е нашата роля - да ги приготвяме за живота и за огромния спорт. След 10 години се виждам благополучен и ухилен, с доста деца към нас. Радвам се, че моята брачна половинка Господ е дал подобен гений да се занимава с художествена гимнастика. Повече от 25 години тя е треньор, някогашна европейска шампионка. Да се занимаваш с деца е предопределение. При нея в действителност се получава с лекост.  В момента в клуба упражняват 150 девойки. Повечето са от " Кючук Париж ". В квартала в никакъв случай не е имало клуб по художествена гимнастика, по тази причина взехме решение да вземем залата и да я ремонтираме. Имаме проекти за други усъвършенствания, само че всичко по реда си ", приключва Праматаров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР