Удължено работно време от 8.00 до 18.30 часа за административно

...
Удължено работно време от 8.00 до 18.30 часа за административно
Коментари Харесай

Хубавата Калина удължи работното време на чиновниците, те не слушат

Удължено работно време от 8.00 до 18.30 часа за административно обслужване на жителите са въвели над 90 централни, териториални и локални администрации. Сред тях са Министерството на правораздаването, Българската организация за сигурност на храните, Столичната община и още четири общини, 17 регионални дирекции „ Земеделие “. Това се случва по самодейност на вицепремиера по дейно ръководство в оставка Калина Константинова, оповестяват от Министерския съвет. Справка на Lupa.bg обаче откри, че това към момента не се случва.

По мотив заведение на централен плаж в Поморие, работещо нелегално с кухня, без нужната категоризация, медията ни се опита да алармира регионалната дирекция по храните в Бургас, с цел да я сезира за инспекция. Но никой от служители в морския град не подвига на посочените телефонни номера, очевидно излезли в обедна отмора.

„ Едно от най-неприемливите неща за хората, обвързвано с държавната администрация, бе, че работното време на гишетата съответствува с тяхното и с цел да свършиш избрана работа, се постанова да си вземеш половин ден отпуск. Затова взехме решение, че удължаването на работния ден на обслужващите офиси, както и гарантирането на непрекъсваем работен режим, ще даде опция на жителите да употребяват своята обедна отмора, с цел да си свършат работата, или да дойдат преди или след края на работния си ден. Това е една от първите стъпки в вярната посока, която предприехме - администрацията да обслужва хората, а не, както беше до момента – хората да обслужват администрацията ", заяви вицепремиерът Константинова.

Обедната отмора на чиновниците е регламентирана и обезпечена, само че е въведен еластичен режим, тъй че работният развой да не бъде преустановяван.

Предоставяне на административни услуги на жителите при непрестанен режим на работа към този момент са въвели над 500 централни, териториални и общински администрации, измежду тях са всички министерства и множеството прилежащи към тях организации, Комисията за отбрана на потребителите, РЗИ и Национална агенция за приходите.

Паралелно с това в администрациите, предоставящи максимален брой услуги, е засилен процесът на електронизация.

При открити нарушавания в Центровете за административно обслужване, вицепремиерът Калина Константинова моли жителите да алармират на електронния адрес на Главния инспекторат на Министерския съвет [email protected].
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР