Удължен е срокът за предоставяне на топъл обяд на територията

...
Удължен е срокът за предоставяне на топъл обяд на територията
Коментари Харесай

Услугата „Топъл обяд“ продължава до 9 септември

Удължен е срокът за даване на топъл обяд на територията на общината.

Ползвателите на услугата ще продължат да се хранят гратис до 9 септември 2022 година Чрез в допълнение съглашение с Агенцията за обществено подкрепяне Община Габрово ще получи още 35 511 лева

Финансирането е обезпечено от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица по Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне в следствие от самодейността на Европейската комисия за превъзмогване на следствията от КОВИД-19 посредством механизма REACT-EU.

Капацитетът на услугата е 230 лица и включва храна за обяд – чорба, главно ядене, самун и един път седмично десерт, на стойност 2.90 лева Обядът се подготвя от севлиевската компания „ Стелит 1 “ ЕООД и се доставя до домовете на потребителите всеки работен ден.

От стартирането на при започване на 2021 година досега повече от 340 души са се възползвали от обществената облага. Освен в града поддръжка получават и нуждаещи се от селата Жълтеш, Гергини, Гарван, Райновци, Новаковци, Поповци, Янковци, Кози рог, Враниловци, Трънито, Копчелии и Влайчовци.

Помощта е предопределена за възрастни над 65 година без никакви приходи или с такива под линията на беднотия, хора с увреждания, които не могат да обезпечат сами прехраната си, самотни лица под карантина. Те употребяват и съвещания за достъп до други услуги, по отношение на административни процедури, здравословно хранене и други.

Потребителите се дефинират взаимно с Дирекция „ Социално подкрепяне “. Желаещите могат да подадат документи за включване в листата за „ Топъл обяд “ на място в кв. „ Христо Ботев “, ул. „ Ивайло “ № 13 или да ги изтеглят от файловете по-долу.

За повече информация: „ Заведения за обществени услуги “, 066 806 022 и 066 806 551, ел. поща, всеки работен ден от 08:00 до 16:30 часа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР