Удължават срока на туроператори да изплащат на клиентите дължимите суми

...
Удължават срока на туроператори да изплащат на клиентите дължимите суми
Коментари Харесай

Удължават срока на туроператори за изплащане на неосъществени пътувания

Удължават периода на туроператори да изплащат на клиентите дължимите суми за неосъществени пътувания . Това е едно от решенията на Министерския съвет, след днешното съвещание на служебния кабинет " Янев-2 ".

Министрите одобриха смяна в Постановление № 197 от 15 юни 2021 година за установяване на изискванията, критериите, реда и размера на проценти от оборота на средствата, които се дават на лица, извършващи туроператорска активност.

Осигурява се опция за удължение на периода до 30 ноември 2021 година на туроператори да изплащат на клиентите дължимите суми за неосъществени пътувания в интервала 1 март 2020 година до 31 декември 2020 година заради COVID-19.
 Еврокомисията утвърди трета фаза от 35 евро помощ на седалка за туроператори
Еврокомисията утвърди трета фаза от 35 евро помощ на седалка за туроператори

Предвидено е схемата да има последваща четвърта фаза

По този метод ще се дефинира крайната дата, до която клиентите ще си получат дължимите суми за неосъществени пътувания заради Пандемията, която съставлява непредвидено и непредотвратимо изключително събитие, зародило след подписване на договорите сред туроператорите и клиентите, предизвикващо неспособност туроператорът да извърши отговорностите си по договорите за туристически пакети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР