Удължават с 6 месеца срока за издаване на лични документи.

...
Удължават с 6 месеца срока за издаване на лични документи.
Коментари Харесай

Властта удължава срока на изтичащи лични документи и ТЕЛК-ове

Удължават с 6 месеца периода за издаване на персонални документи. Целта е да не разрешаваме скупчването на хора – единствената мярка на света, която работи. Това разгласи в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов.

„ Колкото повече понижим придвижването на хора, толкоз по-силно ще понижим разпространяването на болестта. Статистиката демонстрира, че има от ден на ден излекувани. Светът подхваща незабавни ограничения. Няма нищо по-различно от това, което сме въвели. Призовавам към самодисциплина. Струпването на една место, изключително по магазини, не е целесъобразно. Там, където не се съблюдава заповедта и има скупчване, да се затварят съответните обекти “, безапелационен е Борисов

Удължава се до края на май периода за регистрация на газовите уредби, както и ТЕЛК-овите решения.

Удължават се и периодите на рецептите на скъпоструващите медикаменти и няма потребност от презаверяването им.

Премиерът предложи на кметовете да са деликатни, който вземат решение да затварят откритите пазари и да са уверени, че хората ще имат от кое място да си купуват хранителни артикули.

„ Собствениците на огромни вериги, някои са ги затворили, в други се струпват хора. Ще се затварят такива със струване на хора на касите от полицията “, предизвести Борисов.

Той изясни, че задачата е да не си стопираме живота и да има всеки опция да напазарува нещата, от които се нуждае. Намекна обаче ще се вършат опити да се злоупотребява с ограниченията и тук-там в строителни вериги да вземем за пример имало скупчвания на купувачи.

„ Ремонтите може да почакат 2-3 седмици “, сподели той.

Премиерът заприказва и за опити да се „ хитрува “ от страна на нощни заведения, които опитвали да провеждат сякаш „ частни празненства “. Хванатите в нарушаване ще бъдат затваряни.

„ Разчитаме на добросъвестността на търговците. Нека не вършат опити за далавера, тъй като това ще бъде прекъснато. Зависи доста от всеки един от нас ограниченията да дадат резултат... Да си дадем тези две седмици. Готови сме да отреагираме във всяка една обстановка. Ако е належащо ще затегнем ограниченията “, съобщи Борисов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР